Setari Cookie-uri

Geaca în stil College este vedeta sezonului! Din nou!

Ai zice că stilul sporty-șic, tineresc, de inspirație americană, și-a cam spus cuvântul de câteva sezoane încoace, de când ne plimbăm prin prerie, purtăm ținute de cowboys, sau alegem uniformele sport de baseball sau ținutele preppy drept inspirație Și totuși nu s-a epuizat! Ba chiar geaca în stil College a revenit în forță în acest sezon! Cum se poartă? Hai să vedem!

Geaca în stil College este, deși de inspirație sport-casual, extrem de versatilă. Mai ales că în acest sezon nu se poartă geci sport scurte în genul celor College din materialele basic, sport, precum bumbacul, jerseul, tricotul sau fâșul.

Geaca în stil College se poartă în texturi interesante, aproape de stilul preppy-elegant

De fapt, altfel spus, se poartă geaca în stil College din materiale sport-casual, precum cele menționate mai sus, dar sunt la modă, mai ales, texturile și țesăturile interesante, statement.

La ce mă refer când spun că geaca în stil College se poartă în materiale texturate sau din țesături de efect? Ei bine, se poartă mult materialele lucioase, modelele cu aplicații, texturile prețioase de seară, folosite în contrast, pe piese sport.

Citește și:

De altfel, dacă vorbim despre geci sport scurte, precum cea College sau geaca în stil Bomber, vorbim despre juxtapuneri contrastante. La ce mă refer mai exact? Geaca în stil College se poartă ca piesă dominantă, și nu este oi banală completare a outfit-ului! Descoperă de ce spun asta, mai jos!

Este extrem de potrivită un stil de geacă tip college american din materiale prețioase elegante, într-un stil preppy școlăresc, rafinat, de lady în devenire la liceu.

stilul Preppy școlăresc de liceu american

Citește totul despre stilul Preppy aici

Geci sport scurte în acest sezon: vezi în ce combinații le porți!

Poți purta geaca în stil College subțire, pe sub ținuta ta de iarnă, groasă, cu mantou sau palton sau poți alege o geacă din materiale groase, de purtat pe deasupra. Am ales, oricum, selecții din ambele tipuri de geci sport scurte, tocmai ca să îți faci o idee despre model, croială, culori și texturi.

Citește și:

geacă în stil College

Alege o geacă în stil College de aici

Dacă alegi geaca în stil College de purtat pe dedesubt, mizează pe materiale fluide, stil bluză, eventual lucioase, și asortează această piesă, fie casual, fie sport, fie elegant. De altfel, aici intervine factorul ”versatilitate” despre care spuneam mai sus.

Geaca în stil College și ”sora” ei, geaca în stil Bomber, din materiale vaporoase, de vară, poate fi purtată pe dedesubt, alături de blugi, fuste din piele, fuste plisate, pantaloni și fuste paietate, rochii lungi ori midi din materiale vaporoase ori prețioase. Și nu în ultimul timp, geaca în stil College se poartă în layere, tocmai de aceea și reușește să fie versatilă!

Se poartă geaca în stil College și se poartă din materiale prețioase, sofisticate

Versatilă este geaca în stil College și purtată ca jachetă sau palton, pe deasupra. Ea poate fi croită din fâș, catifea, blugi, stofă, jerseu gros, tricot la fel de gros, chiar și blană plușată, cu peri scurți.

Citește și:

La fel, geaca în stil College sau geaca în stil Bomber, purtată ca top, ca bluză, poate fi realizată din satin, mătase, poate avea imprimeuri sau broderii prețioase, sau poate respecta întocmai detaliile sport specifice gamei Preppy. geaca în stil Bomber

Vezi mai multe modele

Stilul acesta Preppy este unul sport-casual. În general geaca în stil College era purtată ca parte din uniformele marilor universități din America, zise și Ivy League.

Aceste geci sport scurte, au câteva detalii ce le fac ușor de reperat: dungi pe mâneci, gulerul sport, tunică, manșetele cu nervuri sau striații, mâneca raglan, lungimea scurtă sau până la șold, croiala amplă, largă, casual, prezența insignelor (specifice colegiilor, în acest caz logo-urile de brand), a simbolurilor, capsele metalice sau colorate ori fermoarele și linia sport.

Citește și:

Totuși, geaca în stil College și ”colega ei” geaca în stil Bomber nu au fost păstrate doar astfel, doar sport-casual, în acest sezon. Drept dovadă, designerii și stiliștii marilor case demodă au propus geci sport scurte alături de orice fel de ținută, de la cele casual, la acelea elegante, feminine, prețioase!

Nu degeaba multe geci de acest gen sunt din materiale ” de seară”, prețioase (catifea, blană, satin, mătase), sau au broderii prețioase. Și, dacă nu sunt prețioase, atunci modelele de geci sport scurte (din tricot, jerseu, stofă, fâș) sunt asortate sofisticat, elegant, prețios, pe ideea de contrast.

Acest mix face geaca în stil College și mai interesantă! Și, dacă vrei să devină o piesă de succes, care întoarce multe capete, atunci ar fi cazul să te folosești de asortarea în layering, în straturi.

Citește și:

Mixează detaliile sport cu elementele prețioase, asortează geaca în stil Bomber sau alte geci sport scurte cu texturi prețioase, aplicații strălucitoare, blănuri, ciorapi, șosete la vedere, cizmele lungi, cu toc, stil leggings sau pantofii sport ori bocancii. Ai libertate, imaginație și curaj să fie!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.