Setari Cookie-uri

Moda inspirată de elemente monahale, ecleziastice și de papalitate

Nu știu dacă ați observat, dar în ultima parte a anului au tot apărut elemente monahale și inspirate de papalitate în rândul pieselor de modă în tendințe. Sunt numeroși designeri care s-au inspirat și au introdus ornamente din cristale, forme de cruci etc. în haine de haute couture și nu numai.

Uite că s-au adus tot mai mult în modă piese ce aparțin vieții monahilor, călugărițelor, papalității, protestanților etc.

Citește mai jos despre:

✝️👸 Ce înseamnă moda inspirată de viața monahală și papalitate?

✝️👸 De la Madonna anilor 80 la haute couture marca Alexander McQueen

Ce înseamnă moda inspirată de viața monahală și papalitate?

Ce înseamnă însă elemente inspirate de viața monahală și papalitate în piesele de modă? Vei regăsi în acest sezon, dacă deja nu le-ai observat, rochii lungi până în pământ, piese cu gulere înalte pe gât, mâneci lungi, eventual bufante, inspirate toate de straiele bisericești și de călugări.

haine inspirate de elemente monahale Ba chiar și unele cape sau acoperământe pentru haine și chiar accesorii de cap cu văluri par luate din povești de acolo. Nu mai vorbesc de accesorii cu multe pietre strălucitoare, prețioase sau semiprețioase, bijuterii cu cruci masive, haine frumos decorate cu astfel de elemente, pentru a crea un statement.

Citește și:

Sau poate arunci o privire la paltoanele foarte lungi, până în pământ aproape, eventual sub formă de cape de călugări, cu glugă specifică. Toate se poartă și sunt de acolo!

haine cu elemente monahale și de papalitate

De la Madonna anilor 80 la haute couture marca Alexander McQueen

Și dacă stăm bine să ne gândim, aceste piese vestimentare, tot mai vizibile zilele astea în tendințe, cu elemente monahale și inspirate de papalitate și de protestantism, nu sunt chiar de ieri, de azi, pe podiumuri. Hai să ne amintim de stilul rebel al Madonnei în anii 80, când purta cercei mari cu cruci în Papa Don't Preach sau Like a Prayer. Sau de umerii supradimensionați, inspirați tot de zona aceasta ecleziastică.

Mai târziu un pic, am asistat la această influență monahală în modă reinventată la Lady Gaga - mă gândesc cu deosebire la videoclipul său Alejandro.

Citește și:

modă inspirată de elemente ecleziastice și papalitate la Madonna și Lady Gaga Și uite că în zilele noastre, casa de modă Alexander McQueen reușește să aducă perfect în atenție acest aer ecleziastic, la nivel couture. Sarah Burton a creat astfel „o poveste fabuloasă cu personaje fantastice”, după cum descrie una din colecții și Ana Nechita Amelian în revista „Rumours”. De altfel, designerul englez Sarah Burton, Creative Directorul celebrei case de modă de lux, este cel care a creat și rochia de mireasă a lui Kate Middleton în 2011.

Influența eclezisatică la Alexander McQueen amintește de filme istorice cu călugărițe, papi, cardinali, îngeri, personaje fabuloase din seria Game of Thrones chiar, îmbinate cu elemente de punk, adesea burlesque, armuri prețioase de soldați din Dinastia Tudorilor chiar. Să ne amintim și de măștile-cagule sau, mai degrabă, căciulile stil cagulă din materiale prețioase precum catifeaua sau mătasea - sunt la modă acum!

Citește și:

colecție de haine haute couture Alexander McQueen inspirată de elemente ecleziaste și monahale, de papalitate Aplicații de perle, gulere înalte elaborate după model victorian sau elisabetan, mâneci bufante, umeri croiți înalți, masivi, pietre prețioase strălucitoare, pasmanterii, broderii bogate, brocarturi - toate trimit la ideea când Biserica avea rol decisiv în cultura și istoria regalității.

Linia cromatică e una domoală, modestă chiar, dar care impune ideea de lux, regal, nobil: negru, alb, auriu, argintiu, cupru cel mult. E despre simplitate monahală, combinată cu un couture de inspirație vintage bine, mergând în ecleziastic de Ev Mediu. Și chiar ne place!

haine și rochii inspirate de papalitate și elemente monahale Vezi aici o rochie couture inspirată de monahal

Eh, uite că să fii azi comparată la nivel vestimentar cu... o călugăriță (vezi expresia „a te îmbrăca precum o călugăriță”) nu e chiar de rău. Dimpotrivă! :)

Citește și:

Surse foto main: Instagram - unanormaydosjean / ettreattentif / sandrine_guiga / ecagotsiridze / crywithus / elleyoungnews / carlossouza1311 / lucasfelixjensen; Vogue.com

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.