Setari Cookie-uri

15 genți din piele ecologică pentru ținute eco-friendly

De ceva timp tind să aleg un stil de viață prietenos cu natura, cu animalele, mai puțin poluant. Așa că m-am bucurat extrem de mult să văd că din ce în ce mai mulți designeri au prezentat haine, pantofi și genți din piele ecologică pe catwalk.

De ceva timp mă apropii mai mult de mine. Și asta mă apropie mai mult de natură, de animale, de pământ. Iar asta mă îndepărtează de consumul produse de origine animală, atât cele sub formă de meniu, cât și cele sub formă de îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii. Așa că, faptul că din ce în ce mai mulți designeri aleg să nu mai epuizeze resursele și animalele, pentru a crea modă, mă bucură.

Mă bucură faptul că se poartă genți din piele ecologică, pantofi din imitație de piele sau piese vestimentare din piele artificială. Fie cu textură lucioasă, fie mată, fie tip vinilin, fie tip piele întoarsă, se poartă tot felul de modele de genți din imitație din piele.

Și despre ele vom vorbi astăzi! Despre cele mai șic poșete din piele artificială, așa cum s-au văzut pe catwalk, dar și așa cum le găsești în magazinele noastre online.

Citește și:

plicuri supradimensionate

Alege plicuri supradimensionate de aici

Genți din piele ecologică pentru ținute prietenoase cu natura: mizează pe ele!

Sunt la fel de rezistente și gențile din piele ecologică, texturile din care sunt realizate fiind adesea mai durabile și mai flexibile decât pielea autentică. Sunt la fel de versatile și aspectul texturii folosite este la fel de șic precum pielea autentică. În plus, dacă alegi genți din piele ecologică, și dacă toți alegem piese vestimentare din imitație de piele, vor fi sacrificate mai puține animale pentru obiceiurile noastre vestimentare.

genți din piele ecologică

Vezi genți din piele ecologică aici

Tehnologia este atât de avansată acum încât poți alege genți din imitație de piele de reptilă, de crocodil, de șarpe. Poți alege poșete din piele artificială, cu textură mată, întoarsă, tip suede sau nabuc. Poți miza pe genți din piele ecologică ori vinilin, cu aspect lucios, ca pielea lăcuită.

Citește și:

Ai atâtea texturi la dispoziție! Și singurul dezavantaj este faptul că vechile paradigme ne spun că pielea autentică, veritabilă, este cea mai durabilă, rezistentă! Ah, da, precum și conceptul că dacă porți imitație din piele se vede și pare ieftină, ”de duzină”. Ba absolut deloc, și o spune o cumpărătoare înrăită de piele ecologică. Și, dacă nu mă credeți pe mine, vă invit să vedeți mai jos ce modele de genți din piele ecologică au creat marii designeri.

Cum au fost propuse gențile și poșetele eco-friendly de către marii designeri

De la clutch-uri la gențile de mână, de la rucsacuri până la gențile de umăr, de la plicurile supradimensionate la poșetele micro sau până la borsete, pielea ecologică a fost pe lista materialelor folosite de casele de modă în acest sezon. De la genți din piele ecologică, la cizme lungi, peste coapse, de la rochii la pantaloni și fuste de la accesorii la bijuterii, pălării sau șepci, designerii au mizat pe imitație din piele.

Citește și:

poșete clutch-uri din imitație de piele

Alege clutch-uri din imitație de piele de aici

Genți din imitație de piele am văzut la Balenciaga, Fendi și Gicenchy, cu textură ușor lucioasă, cu logo-ul la vedere. Micropoșete din piele ecologică am văzut la Marc Jacobs, Giambattista Valli și Jacquemus. La Proenza Schouler am văzut genți din imitație de piele întoarsă, iar la Marni au ieșit în evidență gențile ce imită pielea de reptilă.

Se poartă multe modele de poșete din piele artificială și, practic, toate modelele ”clasice” ce se croiesc din piele veritabilă se pot realiza și din imitație de piele. Adesea cu un cost mai mic, atât pentru oameni, cât și pentru mediu și animale. Pe măsură ce moda vine cruelty-free, ne putem îndrepta către alegeri mai prezente, mai curate, mai conștiente, mai compasionale.

Citește și:

piese vestimentare eco-friendly din piele ecologică și fibre naturale de bumbac

Vezi mai multe sugestii de piese eco-friendly

Chiar și moda high-end poate fi regândită, din imitație din piele, căci luxul nu este sinonim cu uciderea animalelor pentru a le purta pielea sau blana! Luxul ține de finisaje, de aspect, de stil! Iar designerii au pus mare accent pe aceste toate detalii, tocmai pentru a demonstra că luxul nu este sinonim cu pielea veritabilă sau blana autentică, ci cu stilul!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.