Setari Cookie-uri

Cardigane oversize cu împletitură în ochiuri mari: pufoase și călduroase

Este, fără doar și poate sezonul perfect în care să purtăm cardigane oversize cu împletitură mare. Cât mai pufoase, călduroase, groase și cât mai cool! Căci, să nu uităm, pe lângă faptul că sunt funcționale când e frig, sunt și extrem de șic!

Desigur, în fiecare sezon se poartă cardigane oversize, ample și lungi. Și primăvara și vara, mai cu seamă toamna și iarna. Și desigur, fiecare sezon vine cu specificul său atunci când vorbim despre cardigane.

În iarna aceasta, de exemplu, se poartă, eminamente caridgane ample tricotate gros. Cu împletituri mari, cu ochiuri și modele tricotate proeminente, cu nervuri și striații cât mai vizibile. Și desigur, cu linie cât mai XXL, cât mai oversize!

Deși se poartă și cardigane fluide, vaporoase, din tricotaje fine, delicate, stil tricot sau jerseu, accentul s-a pus pe cardigane ample cu împletitură mare, serioase, de iarnă. Dar hai mai bine să vedem împreună ce se poartă, de la linie la lungime, de la culoare la pattern, de la împletituri la detalii și elemente de croială.

Citește și:

Cardigane oversize cu împletitură mare: poartă-le pentru a adăuga un plus de structură ținutei tale!

Tendințele actuale când vine vorba despre cardigane ample cu împletitură mare se referă foarte mult la croiala oversize, la supradimensionare. Atât lărgimea și lungimea sunt exagerate, cât și detaliile de croi (gulere, mâneci, cordoane, manșete) dar și detaliile de împletitură, sau ochiurile. Am încercat să fac o selecție cât mai vastă și variată, care să cuprindă exact modelele sezonului.

cardigane lungi cu model gros

Alege cardigane șic de aici

Așadar, dacă vrei să adaugi un plus de structură ținutei tale, fie ea sport, casual, elegantă sau office, dacă adaugi cardigane ample tricotate gros, deja alegi un accent, un plus de textură și de vizibilitate, căci tricotajele iernii sunt mega-pufoase.

Citește și:

Se poartă cardigane ample și lungi, până în pământ sau midi, până la șolduri sau până la talie. Important este să fie cât mai largi, ca să nu le zic lălâi! Contribuie la acest stil effortless, dacă nu cumva pe românește ”miserupist”, amplitudinea și lungimea exagerată a mânecilor și modelul adesea ”pulover de casă”.

Ce înseamnă acest pulover de casă? Mă gândesc aici la cardigane oversize, ample, cu împletitură mare, pe care de obicei le purtăm cocoțate în vârf de pat, în pijamale, șosete groase și o porție de cacao și de lene. Doar că acest gen de piesă se poartă, iată, ziua-n amiaza mare, în văzul lumii! Și acest detaliu, acest effortless dă foarte bine în contrast cu liniile elegante, prețioase, sofisticate, feminine.

Citește și:

Cardigane oversize lungi sau scurte, cu ochiuri largi sau cu striații, cu împletituri groase, reliefate: toate se poartă acum!

Adesea sofisticarea vine din eclectismul ce caracterizează asortarea acestor cardigane ample cu împletitură mare. Adesea sunt asortate cu fuste și rochii vaporoase, Boho sau Hippie cu fuste plisate, prețioase sau cu fuste ladylike, în A, din tweed sau stofă elegantă.

cardigane oversize scurte cu împletitură mare

Găsești aici cardigane tricotate ample!

Adesea sunt însă asortate și cu piese extra-casual, precum blugii, reiații sau fustele din denim. Adesea modelele de cardigane ample și lungi sunt asortate cu rochii tricotate sau cu rochii business, de purtat la birou! Și, desigur, combinația sezonului include cardigane ample tricotate gros cu pantaloni sau fuste din piele!

Un astfel de look, cu pantaloni din piele, cardigan pufos, cămașă albă, botine animal-print și un palton din stofă va cuceri de îndată toate privirile. La fel și mixajul de cardigane ample cu împletitură mare cu rochii flu-flu, cu imprimeu și cizme lungi, ce ”se pierd” pe sub rochii. Dar sofisticarea poate veni tocmai din modelul tricotajelor! Căci despre asta am și vorbit: despre a adăuga structură unei ținutei, tocmai prin alegerea unui cardigan.

Citește și:

Dacă alegi cardigane oversize ample și lungi, cu împletituri groase, cu modele complexe, cu buzunare mari, cu cordoane interesante în talie, cu gulerele înalte gât sau de tip șal, ample, cu decorațiuni, aplicații sau franjuri, deja orice outfit, oricât de basic și de simplu se transformă! Un tricou, cu blugi și o pereche de botine, completate de un astfel de cardigan și gata! Ținuta ta devine vizibilă!

Vizibilă devine ținuta ta și dacă mizezi pe amestecul de texturi și țesături. Materialele fluide, vaporoase, alături de cardigane ample tricotate gros arată spectaculos și se încadrează în stilul sezonului. Inserțiile din piele și de stofe arată, de asemenea, spectaculos alături de cardigane ample cu împletitură mare. Practic, cu cât mai eclectic amestecul, cu atât mai șic!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.