Setari Cookie-uri

Costumele cu sacou tip redingotă: de la McQueen la moda urbană

Pentru un look fabulos, de woman in charge, de femeie îndrăzneață, de femeie care zdruncină pământul când pășește, designerii au creat în acest sezon costume cu sacou tip redingotă. Iar noi ne conformăm: le purtăm și vom fi cele mai senzuale și puternice ființe care au existat vreodată.

Sună pompos, așa-i? Și totuși, vei vedea, de îndată ce atacăm ideea aceasta a minunatelor costume cu sacou tip redingotă că nu am supraestimat deloc ”fabulozitatea” lor.

Aceste costume cu pantaloni și sacou tip redingotă îmbină perfect linia androgină, puternică, specifică vestimentației bărbătești, cu elementele feminine, prețioase, delicate specifice (vezi, Doamne!) nouă, femeilor!

Dar tocmai asta aduc aceste costume cu sacou tip redingotă! Aduc laolaltă vulnerabilitatea aceasta, feminitatea aceasta a noastră, a femeilor, cu liniile de inspirație androgină. Aș îndrăzni să spun că noi, femeile, purtăm mai bine pantalonii acestui sezon!

S-au asigurat creatorii de modă că da! Să nu mai lungesc însă introducerea și să trecem la pantaloni și blazere tip redingotă de purtat la costum!

Citește și:

sacouri prețioase

Alege sacouri prețioase de aici

De ce să porți costume cu sacou tip redingotă? Pentru că îmbină perfect androginul cu femininul!

De ce să porți costume cu sacou tip redingotă? Adică de ce să nu porți, poate ar fi mai bine de zis. Ar fi mai puține argumente de găsit. De purtat costume cu pantaloni și sacou tip redingotă, în stil androgin, aș avea câteva motive destul de zdravene! În primul rând un astfel de costum te versatil, putând fi ținuta ta office, dar și cea casual ori de cocktail sau de ocazie, totul depinzând de textură și de accesorizare.

costume cu sacou tip redingotă

Alege costume cu sacou tip redingotă de aici

În al doilea rând aceste costume cu sacou tip redingotă flatează orice tip de siluetă și conferă zveltețe și culmea, feminitate! Nu în ultimul rând, o să pară că conduci lumea purtând acest gen de costum, și îți va conferi o alură incredibilă de femeie la putere.

Citește și:

Mulți designeri au și mizat pe aceste costume cu sacou tip redingotă tocmai din aceste motive. Unele au fost realizate din stofă, altele din materiale cadrilate sau altele din țesături și texturi prețioase, surprinzătoare, pentru un astfel de ansamblu.

Ce au avut ca numitor comun aceste costume cu sacou tip redingotă? Contrastul bine echilibrat de masculin/feminin! Dar mai bine, te invit să descoperi mai jos cum să asortezi pantaloni și blazere tip redingotă de purtat la costum, inspirându-te din outfit-urile propuse de casele de modă.

Cum asortezi aceste costume? Masculin sau ladylike? Ce au avut de spus marii designeri?

Ideea de bază este tocmai acest echilibru de stiluri diferite. De masculin și feminin, adesea exprimate și prin prezența accesoriilor și a altor piese vestimentare ce vin în completarea outfit-ului. Dar, practic, totul se reduce la alegerea unei dominante: mai feminin sau mai androgin, mai casual, relaxat, effortless sau mai prețios, opulent și epatant, mai cuminte sau mai ostentativ?

Citește și:

blazere redingotă

Vezi blazere redingotă aici

Alegerea o vei face tu, după ce îți prezint toate variantele de costume cu sacou tip redingotă și pantaloni, văzute pe catwalk-uri.

  • La Stella McCartney am văzut costume cu sacou tip redingotă, lungi, până la gambă, pe ideea de blazer oversize sau pardesiu. Acest blazer lung a completat pantalonii la dungă și vesta, tot ansamblul fiind din stofă gri, destul de fluidă. În completare au venit un pulover fin și ghete stil androgin. Alegerea lui McCartney este potrivită la birou, este eminamente effortless și destul de ”bărbătească”.
  • Mai există în propunerile acestui sezon și niște blazere tip redingotă de purtat la costum, un pic altfel. Este vorba de costumele cu pantaloni și blazer-androgin cu mâneci de capă sau pelerină, propuse de Jacquemus sau Loewe. Jacquemus îmbină redingota-capă cu leggings și accesorii feminine iar Loewe merge pe un stil de gentleman englez, cu redingotă-pelerină, pantaloni largi, totul pepit, cadrilat, completat de pantofi masculini și umbrelă de asemenea,
  • Costume cu pantaloni și sacou tip redingotă creează și Tadashi Shoji sau Tom Ford. Ei contrastează puternic croiala androgină cu materialele folosite, specifice vestimentației doamnelor. Aici aceste costume cu sacou tip redingotă sunt din paiete strălucitoare, din cap până în picioare. Ba la Tom Ford e vorba de paiete cu pattern animal-print.
  • La Carolina Herrera găsim iar un stil extrem de feminin și sexual, deși având la bază blazere tio redingotă de purtat la costum. Aici costumul acesta pornind de la tuxedo este roșu intens, cu buzunare ascunse, cu guler și rever amplu, din material ușor lucios, completat fiind de bluză din voal transparent și stiletto.
  • Probabil definiția celor mai spectaculoase costume cu sacou tip redingotă o găsim la Alexander McQueen. Aici redingota e cu piept dublu, cu guler și rever androgin, cu pantaloni la dungă, asortată fiind cu bluză cu franjuri lungi și bijuterii opulente, baroce, prețioase.

Până la urmă prezența redingotei este firească, așa cum pelerinele și capele și rochiile cu guler înalt și manșete victoriene au fost la fel de prezente în acest sezon. Este o întoarcere la acele timpuri, la prestanța, alura și eleganța specifică costumului feminin și androgin din perioada victoriană.

Citește și:

Și există oricum un numitor comun între rochiile lungi, prețioase, victoriene și aceste costume cu sacou tip redingotă: există mereu o îmbinare de contraste, stiluri, croieli, elemente și texturi, dar se alege întotdeauna o dominantă, în funcție de cum vrea fiecare purtătoare să fie: mai androgină sau mai ladylike.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.