Garderoba capsulă de la branduri locale la haine pre-owned

Ce înseamnă o garderobă capsulă? O colecție mică de haine utile, care te reprezintă și îți creează o stare de bine. Poate că anumite piese se mai schimbă de la un sezon la altul, însă regula care definește dulapul tău este aceea că îmbrăcatul nu mai devine o corvoadă, iar spațiul tău mental nu mai este invadat de teme despre cum să aduni ținute, ci mai degrabă cum să folosești ceea ce ai.

Din experiență de peste 15 ani ca stilist personal, am observat că se potrivește celor care au nevoie de ținute funcționale și practice, celor care și-au identificat semnătura stilistică și "uniforma" vestimentară, celor care nu văd shopping ca escapism, celor foarte disciplinate și, mai ales, celor care nu pun semnul egal între stil și diversitatea ținutelor.

Caut echilibrul, dar caut și libertatea stilistică - să pot face alăturări neașteptate de piese, culori și texturi, să îmi construiesc o ținută în armonie cu starea mea de spirit dintr-o anumită perioadă, să îmi pot cultiva și exersa creativitatea.

Cu toate astea, uitându-mă la ținutele mele, văd un fir roșu care le traversează, pun asta pe seama faptului că, în timp, am descoperit ce mi se potrivește, am învățat ce îmi place, am devenit selectivă, fără că asta să mă limiteze în vreun fel.

Kudika Tarot

Prin urmare, garderoba mea s-a construit în timp, e un melanj între piese cumpărate de la branduri mass-market, cărora le-am adăugat selectiv piese și bijuterii de la ateliere și designeri romani: Simple Stories, Ludmila Corlăteanu, Muna Radu, InLin, Chemistry Studio, Atelierul de porțelan, Diana Cojocaru, Măria Paltin, 1st atribut.

Diversitate și lifestyle sustenabil prin educarea obiceiurilor de consum

Ancuța Adriana, co-Owner Garderoba Infinită

Dacă te gândești că noi femeile purtam doar 20% din piesele vestimentare pe care le avem în garberobă, atunci, aici avem toate semnalmentele specifice unei garderobe capsulă implicite: piese vestimentare care se completează, care pot fi permutate la infinit.

Fiecare din noi avem haine pe care le purtam până la epuizare, mai multe sezoane la rând. Înțelegând de ce facem asta, reușim să replicăm la scara mai mare și să cumpăram responsabil, doar ceea ce știm sigur că o să purtam.

Pentru că da, un lifestyle sustenabil înseamnă să-ți educi obiceiurile de consum și să nu mai cazi pradă oricărei campanii de reduceri. Înseamnă să-ți iei un răgaz și să-ți răspunzi la întrebări precum:

Vizionare placuta


Blogger, www.positivemother.ro, Country Coordinator www.fashionrevolution.org, contributor

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri