Puncte negre

Enervantele puncte negre ne stau in calea atingerii por-fectiunii si strica aspectul aproape perfect al tenului nostru. Ce putem face pentru a scapa rapid de problema punctelor negre?

Puncte negre, comedoane deschise

Excesul de sebum al zonelor grase, amestecat cu celulele moarte si impuritatile care se depun pe fata zilnic, rezulta in inchiderea porilor si aparitia nedoritelor punPuncte negrecte negre. Numite si comedoane deschise, spre deosebire de cosuri - care sunt denumite comedoane inchise - aceste puncte negre reprezinta o forma usoara de acnee si pot fi tratate cu printr-un tratament facial atent si zilnic. Aspectul negru al acestora nu este cauzat de murdarie, ci de oxidarea sebumului acumulat in contact cu aerul si de melanina continuta de celulele moarte.
Schimbarile hormonale prin care trece corpul nostru ce pot fi cauzate si de anumite anticonceptionale care scad numarul de hormoni masculini pot avea ca rezultat marirea cantitatii de sebum care este secretata de glandele sebacee, de asemenea si o dieta bogata in carbohidrati si grasimi. Aportul sporit de vitamina A poate ajuta insa la mentinerea deschisa a porilor si atingerea por-fectiunii si eliminarea punctelor negre.

Retail jobs

Tratament contra punctelor negre

Tratamentul punctelor negre se traduce mai mult intr-o rutina de ingijire zilnica.
Primul pas in indepartarea punctelor negre ar fi curatarea tenului si in special a zonei grase – cel mai adesea exact in celebra zona T – iar inceputul acestui mini tratament cosmetic poate fi o baie de aburi fierbinti sau aplecarea deasupra unui vas cu apa aburinda, acoperind zona din jurul fetei cu un prosop pentru retinerea aburilor, scopul fiind deschiderea porilor.
Folositi apoi o masca exfoliatoare usoara, care sa contina ingrediente naturale si sa nu fie prea astringenta sau fasii cosmetice speciale pentru indepartarea punctelor negre. Nu exagerati cu aceasta exfoliere pentru caci in cazul tenului foarte sensibil, aceasta ar putea duce la o agravare a comedoanelor si la o permanentizare a acestei probleme. Incercati ca pe timpul zilei sa va atingeti fata cat mai putin pentru evita posibilul cu contact cu bacterii ce pot duce la aparitia punctelor negre.

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri