Setari Cookie-uri

8 obiceiuri sanatoase pentru o piele frumoasa

Trucuri pentru o piele frumoasa fara prea mult efort!

O veche zicala, aplicabila pe scara larga, spune ca “obrazul subtire cu cheltuiala se tine.” Insa pentru un ten fara cusur nu trebuie neaparat sa cheltuiesti sume mari de bani pe tratamente si produse exclusiviste. Este adevarat ca unele femei par sa aiba un ten impecabil fara prea mare efort, insa, pe langa aportul de necontestat al genelor, adoptarea unor masuri simple si de bun simt, alaturi de o rutina inteligenta de ingrijire a pielii ajung sa faca diferenta. Iata cateva obiceiuri sanatoase ale femeilor cu un ten radiant.

piele frumoasa
Foto: Stasique, Shutterstock

1. Isi spala fata cu apa calduta sau rece

Se stie faptul ca apa fierbinte indeparteaza uleiurile naturale hidratante prezente la nivelul pielii. Apa calduta, in schimb, este mult mai blanda si mult mai putin deshidratanta. Pe cale de consecinta, evitati dusurile fierbinti, baile prelungite in apa fierbinte si chiar sauna.

Citește și:

2. Nu isi storc niciodata cosurile

Pare aproape imposibil sa rezisti, insa fa un efort si incearca sa renunti la acest obicei, care nu face altceva decat sa agraveze situatia, intretinand inflamatia, leziunea tegumentara si care favorizeaza aparitia cicatricilor. O solutie ar fi aplicarea locala a unei creme cu hidrocortizon, de cateva ori pe zi, pentru a scadea inflamatia.

3. Nu beau nimic cu paiul si nu mesteca guma

In mod similar fumatului, gestul de a bea lichidele printr-un pai sau din bidoane sport (care implica miscari de suctiune), precum si mestecarea gumei favorizeaza, prin miscarea in exces a mandibulei si strangerea buzelor, aparitia liniilor fine si a ridurilor in jurul gurii. Inlocuieste guma de mestecat cu bomboane mentolate si ai grija ca recipientul din care bei sa aiba gura larga, prin care sa poti sorbi lichidele.

Citește și:

4. Au renuntat la scrub-urile cu particule si folosesc exfoliantii chimici

Scrub-urile cu particule exfoliante pot fi prea agresive, mai ales pe o piele sensibila. Folosirea lor in exces cauzeaza microleziuni la nivelul pielii, care se pot inflama, ducand la un aspect rosu si iritat. O idee mai buna ar fi sa folosesti exfoliantii chimici, cum ar fi retinoizii sau alfa-hidroxi-acizii, care exfoliaza stratul cornos al epidermei, impiedica aderenta celulelor moarte de piele si previn astfel blocarea porilor; in plus, stimuleaza productia de colagen elastina si promoveaza regenerarea pielii.

5. Nu se bazeaza doar pe cremele cu protectie UV

Femeile cu tenul impecabil folosesc intotdeauna creme cu factor de protectie potrivit, indiferent de vremea de afara. Insa nu se limiteaza doar la atat, pentru ca deseori este nevoie de mai multe reaplicari pentru mentinerea eficientei; folosesc, in plus, palarii/sepci si haine potrivite care sa protejeze de soare. Iar daca petrec mult timp in trafic, aplica pe geamurile masinii folii de blocare a razelor UV, pentru a le proteja de efectele nocive ale soarelui in timp ce sunt la volan.

Citește și:

6. Se demachiaza intotdeauna inainte de culcare

Nu conteaza cat de obosita ai fi, este bine sa te demachiezi intotdeauna inainte de culcare, pentru a elimina toate impuritatile de la nivelul tenului: exces de sebum, particule poluante, praf, machiaj, celule moarte etc. In caz contrar este favorizata aparitia cosurilor si a punctelor negre. Ideal ar fi sa iti speli fata cu produse de curatare eficiente, dar blande cu pielea, insa daca esti extrem de obosita, lasa-ti la vedere pe noptiera dischetele demachiante, pentru ca daca le ai la indemana, sunt mai multe sanse sa le folosesti pentru o curatare rapida, indiferent cat de epuizata ai fi dupa o zi plina.

7. Incearca sa tina stresul sub control

Specialistii au stabilit ca stresul afecteaza straturile exterioare de protectie ale pielii, cauzand iritatii, roseata si favorizand aparitia ridurilor. Nu este de mirare, daca stai sa te gandesti la mimica ta in situatii cauzatoare de anxietate/furie: sprancene incruntate si o crispare generalizata a grupelor musculare prezente la nivelul fetei, fapt care accentueaza liniile fine si ridurile de expresie; pentru a-ti controla in mod eficient stresul, incearca de cateva ori pe zi cateva exercitii de respiratie profunda pentru relaxare, meditatie sau cateva exercitii de stretching.

Citește și:

8. Fac miscare si dorm suficient

Exercitiile fizice sunt foarte importante, nu doar pentru ca pun sangele in miscare si oxigeneaza, astfel, mult mai bine tesuturile si organele, ci si pentru ca stimuleaza circulatia la nivelul sistemului limfatic, care asigura detoxifierea intregului organism, deci implicit si a pielii. Specialistii au aratat ca persoanele de 40 de ani care au un stil de viata activ au o compozitie a pielii similara persoanelor de 20 si 30 de ani.

In afara de un stil de viata activ, pentru un ten ce radiaza de frumusete ai nevoie de 8 ore de somn pe noapte, in medie. Studiile au aratat ca atunci cand nu dormi suficient, ceilalti te percep ca avand mult mai multe riduri si o piele lasata; o singura noapte de nesomn poate avea urmari majore, adaugand instant cativa ani varstei tale.

Foto prima pagina: Nadya Korobkova, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.