Setari Cookie-uri

Ingrijirea pieliii in 5 trucuri esentiale

De ce trebuie sa tii cont pentru a avea grija de sanatatea pielii tale!

“Pielea subtire cu cheltuiala se tine”, spune o vorba populara, insa desi poate fi adevarat uitandu-ne la multitudinea noilor produse cosmetice si a tehnologiilor inovative, exista anumite trucuri simple, usor de aplicat si cu rezultate imediate si dovedite. Aceste trucuri au trecut cu succes testul timpului si sunt, pe putin, la fel de importante precum cele mai noi si mai costisitoare proceduri de intretinere a aspectului tenului. Iata cele mai simple, mai eficiente si mai usor de aplicat dintre acestea:

ingrijirea pielii
Foto: Subbotina Anna, Shutterstock

Cele mai eficiente trucuri pentru ingrijirea pielii

1. Tine-ti mainile departe de fata

Incearca sa nu iti atingi prea des fata in timpul zilei. Chiar daca te speli des pe maini, acestea vin in contact cu tot felul de suprafete contaminate cu praf, bacterii sau diverse substante care, ajunse prin intermediul mainilor la nivelul tenului, iti pot irita pielea, provocand roseata si mancarime.

Citește și:

2. Nu iti stoarce niciodata un cos

Poate fi greu sa te abtii, insa cel mai bine este sa nu o faci. La fel, inceteaza sa iti examinezi fiecare por si fiecare roseata la oglinda cosmetica, nu te scarpina si nu trage de piele. Daca ai incercat sa iti storci un cos si nu ai reusit, renunta la idee, nu mai incerca si a doua oara. Aplica un unguent antiinflamator pe zona respectiva si ai rabdare sa se vindece.

3. Mananca ceea ce trebuie

Ceea ce mananci este la fel de important cu ceea ce aplici pe piele. Asigura-te nu doar ca mananci, ci ca te hranesti in mod corespunzator. In acest fel promovezi inclusiv nutritia pielii, care va avea un aspect radiant si sanatos. Stai departe de alimentele procesate, bogate in aditivi, sare si zahar in exces, care pot cauza probleme de tipul acneei, rosetii, uscaciunii sau aspectului tern.

4. Remediu pentru cosuri: cuburile de gheata

O zona de roseata incapatanata sau chiar un cos se reduc si chiar se vindeca mult mai repede daca se aplica la nivelul acestora un cub de gheata si se lasa sa actioneze timp de cateva minute. In plus, gheata diminueaza senzatia de durere si reduce edemul. Trebuie doar sa te asiguri ca tenul este curat, iar cubul de gheata este impachetat intr-o compresa subtire de tifon inainte de a-l aplica.

Citește și:

5. Curata-ti periodic telefonul mobil

Acesta, ca si tastatura, sunt adevarate colectoare de bacterii si impuritati, pe care le vrei cat mai departe de fata, cu siguranta. Trebuie sa constientizezi ca de fiecare data cand glisezi cu degetul pe ecran sau tastezi mesaje si apoi iti atingi fata, transferi aceste bacterii, potential cauzatoare de acnee sau alte probleme, de pe telefon la nivelul fetei. Macar o data pe saptamana curata telefonul si tastatura cu un servetel antibacterian sau cu o solutie speciala din comert.

Foto prima pagina: Valua Vitaly, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.