Setari Cookie-uri

6 trucuri simple pentru o frumusete naturala

Cum poti sa ai grija de infatisarea ta fara efort si cu efecte dovedite in timp!

4. Rosii pentru tenul gras

Rosiile au proprietati astringente si racoritoare, fapt care le face sa fie ideale in tratamentul tenului gras. Aciditatea naturala ajuta la indepartarea sebumului in exces si echilibreaza pH-ul tenului. Aplica o pasta de rosii proaspete la nivelul intregii fete, insistand asupra zonelor mai lucioase, cu sebum in exces. Lasa sa se usuce timp de 15 minute si spala apoi fata cu apa calduta, pentru un ten radiant si improspatat.

5. Castravete si lamaie pentru indepartarea rosetii si a petelor inestetice

Pentru a scapa in mod natural de punctele negre si pentru a avea un ten mai curat fara pete, prepara o masca din cantitati egale de castravete si suc de lamaie. Aplica pasta rezultata la nivelul fetei si decolteului, cu 15 minute inainte de baie. Pielea va absorbi nutrientii din castravete (vitaminele A, grupul de vitamine B, C, E, H, K, PP) iar sucul astringent de lamaie, bogat in vitamina C, va stimula sinteza de colagen si elastina si va incetini procesul de imbatranire. Clateste apoi cu apa calduta. Daca aplici cu regularitate aceasta masca, vei observa ca in timp tenul tau se va deschide la culoare si vei avea mai putine pete inestetice sau puncte negre.

Citește și:

6. Ulei de cocos pentru un par frumos

Uleiul de cocos are un efect intens hidratant asupra scalpului si a firului de par, multumita continutului bogat de acizi grasi. In plus, are proprietati antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice si previne caderea prematura sau exagerata a firelor de par, in situatii stresante sau de consum nervos intens. Cu aproximativ 30 de minute inainte sa iti speli parul, aplica la nivelul acestuia o cantitate suficienta de ulei de cocos. Dupa samponare nu vei mai avea nevoie de balsam, iar parul va fi suplu, stralucitor si va mirosi delicios!

Foto prima pagina: Aleshyn_Andrei, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.