Setari Cookie-uri

5 sfaturi: Mananci sanatos, esti sanatos!

Alimentele bogate in calorii sunt un dusman de temut pentru silueta si organism. Degeaba reusim sa slabim2-3 kilograme in timpul unui regim de slabit drastic daca la sfarsitul dietei revenim la vechile obiceiuri in ceea ce priveste alimentatia.

4. Adauga condimente in mancare

Pe langa faptul ca ofera un gust si un aspect placut mancarurilor, condimentele contin numeroase vitamine si antioxidanti benefici pentru sanatatea noastra.

Consumul de piper negru previne aparitia cancerului, scortisoara fluidizeaza sangele, sofranul este bun pentru vedere, nucsoara lupta impotriva anxietatii, coriandrul este bun calmant, cimbrul si ghimbirul inlatura tusea.

Indiferent de forma in care alegi sa le folosesti, fie uscate, fie verzi, aceste condimente ar trebui sa fie nelipsite din bucatarie.

5. Renunta la dulciuri

Desi sunt extrem de delicioase si de tentante, dulciurile contin multe calorii si zahar in exces. De aceea este indicat sa renunti la ele, inlocuindu-le cu fructe proaspete (visine, struguri, capsune, piersici, nectarine, pomelo, cirese, mere, pere).

Pofta de ciocolata poate fi redusa prin consumul de ciocolata neagra (care sa contina cel putin 60% cacao), care este bogata in atioxidanti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.