Setari Cookie-uri

8 sfaturi pentru a slabi sanatos

Inceperea unei cure de slabire poate fi destul de dificila, avand in vedere unele obiceiuri pe care ni le-am format in ceea ce priveste mancarea. Degeaba spunem ca mergem la sala de fitness in fiecare zi si ca vom manca sanatos, fara prajeli si fast food, daca dupa cateva zile dam gres si ne repezim in frigider in cautarea ciocolatei si a snitelelor de pui.

4. Nu trebuie sa mergi la sala de fitness in fiecare zi

Este indicat sa mergi la sala de fitness de cel putin trei ori pe saptamana. Incepe cu exercitii usoare si incearca sa lucrezi intreg corpul de fiecare data.

Daca iti place foarte mult sa faci exercitii, poti incerca si acasa. Exista numeroase DVD-uri profesioniste, care iti pot fi de mare ajutor.

Este indicat ca in fiecare zi sa cresti atat intensitatea, cat si durata exercitiilor. De asemenea, poti face exercitii chiar si in momentele in care ai alte activitati de facut. Noi iti recomandam urcarea scarilor sau parcarea masinii la o distanta mai mare de locul obisnuit pentru a merge mai mult pe jos.

5. Nu iti impune un termen limita


Incearca sa nu iti impui sa slabesti X kilograme in Y zile. Scaderea in greutate intr-un termen foarte scurt nu este sustinuta nici de medicii nutritionisti si nici de antrenorii de fitness.

Un termen mai lung pentru a slabi este ideal deoarece organismul tau sa trebuie sa se familiarizeze cu noua dieta alimentara. Daca slabesti un kilogram pe saptamana, este perfect. Daca slabesti mai mult, considera acele kilograme pierdute un bonus.

6. Nu trebuie sa mananci numai produse organice

Incearca sa mananci mancare sanatoasa si nu doar produse organice. Unele fructe si legume nu au nevoie sa fie organice pentru a fi sanatoase.

Mancarea congelata poate reprezenta o alimentatie destul de buna deoarece, introdusa in cuptorul cu microunde pentru decongelare, caloriile sunt eliminate. Insa, consuma acest tip de mancare doar atunci cand nu ai timp sa iti pregatesti mancarea.

7. Mananca atunci cand iti este foame

Este foarte important sa nu mananci “dupa ceas”, ci sa iti asculti organismul. Nu te infometa deoarece iti faci rau.

De asemenea, nu merge pe principiul “Sar peste gustarea de pranz pentru a manca mai mult la cina”. Trebuie sa mananci atunci cand organismul tau cere asta. Intre mese poti manca un mar sau un iaurt slab in grasimi.

8. Nu lua foarte multe suplimente


Cand ne referim la vitamine si la alte suplimente, mai mult nu inseamna neaparat mai bine. Mancarea ar trebui sa reprezinte adevarata sursa de nutrienti si de vitamine.

Nu lua suplimente si vitamine fara a merge la un consult medical.

Un articol de Amelia C


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.