Setari Cookie-uri

O, ce veste minunata: Ciocolata ajuta la pierderea in greutate

Consumul de ciocolata nu este doar un obicei placut, ci si unul extrem de sanatos.

In cadrul studiului cercetatorii au analizat peste 1000 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 85 de ani, care nu aveau in istoria medicala probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Acestia au fost intrebati de cate ori pe saptamana consuma ciocolata si le-a fost masurata greutatea. Toate datele indicau o masa corporala mai scazuta pentru cei care mancau cicolata. Acestia aveau un aport de calorii mai mare, au mancat multe grasimi saturate şi nu au exercitat mai mult efort decât colegii lor care nu mancau ciocolata. Si totusi, indiferent cat au interpretat cercetatorii datele si le-au combinat in functie de varsta, sex, activitate psihica sau alte criterii, consumul de ciocolata conducea mereu catre un indice al masei corporale mai scazut. Persoanele care au mancat ciocolata erau mai slabe decat cele care nu au consumat acest aliment.

Citește și:

Foto: Shutterstock

Zahal Levy, Presedintele MediHelp International spune: “Rezultatele studiului pot fi imbucuratoare pentru iubitorii de ciocolata, dar aceste date trebuie sa fie luate in considerare cu grija. Toate alimentele sunt sanatoase, daca sunt consumate cu moderatie si combinate cu un stil de viata sanatos. Preventia si precautia sunt doua dintre cele mai importante sfaturi pe care le dam clinetilor nostri si pentru a-i ajuta in acest sens, le oferim intotdeaunaplanuri de asigurari private de sanatate personalizate, care sa li se potriveasca perfect.”

Ciocolata este cunoscuta pentru proprietatile ei antioxidante care pot preveni anumite reactii moleculare in lant in celulele corpului si reduce slabirea si distrugerea celulelor. Ciocolata are legatura si cu reduceri modeste ale tensiunii arteriale, sensibilitate la insulina, colesterol si alte functii cheie metabolice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.