Setari Cookie-uri

Dieta cu care Oprah a slabit 30 kg

Celebra Oprah Winfrey, gazda celui mai popular show din istoria televiziunii, s-a luptat ani buni cu greutatea, putini mai credeau ca o vor vedea intr-o ipostaza sexy.

Celebra Oprah Winfrey, gazda celui mai popular show din istoria televiziunii, s-a luptat ani buni cu greutatea, putini mai credeau ca o vor vedea intr-o ipostaza sexy. Si totusi miracolul s-a produs, dupa aproximativ jumatate de an de “munca” intensa. Oprah a reusit, sub supravegherea renumitului Bob Greene, antrenorul sau personal, sa slabeasca 30 de kilograme. Pentru unii poate parea mult, pentru altii putin...insa un lucru e clar: perfomanta sa este una de invidiat, mai ales ca, in ciuda unei averi colosale (estimata la circa 1,5 miliarde de dolari), Oprah a refuzat sa se lase prada bisturiului si a ales sa lupte cu “greutatea”.

Oprah a recunoscut ca cea mai mare realizare a sa a fost atunci cand si-a dat seama ca problema greutatii nu tine, de fapt, de greutate, ci de control si motivatie, doua elemente cheie in reusita oricarei diete. Daca gasesti motivatia in interiorul tau, vei gasi si puterea sa iti duci dorintele pana la capat.
Oprah a scris chiar si o carte, care, asa cum era de asteptat, a ajuns best-seller, in care dezvaluie “secretele” dietei sale si ofera, totodata, sfaturi utile pentru mentinerea greutatii...caci, asa cum ne invata teoria si cum ne-a demonstrat practica in repetate randuri: dieta nu presupune doar eliminarea surplusului de kilograme (si ce bine ar fi fost sa fie numai asta!), ci, mai ales, mentinerea greutatii atinse (sau dorite) sub control. Cu alte cuvinte, dieta nu se traduce exclusiv in cantitatea de tesut adipos pierduta, ci in gasirea echilibrului interior, a acelui mod de viata potrivit ficaruia. Si desi va suna ca un cliseu, nu uitati de miscare, elementul indispensabil oricarui stil de viata care se vrea a fi “sanatos”.

Tocmai de aceea nu se poate vorbi de secrete in cazul dietei recomandate de Oprah si de cel considerat un guru in domeniu, Bob Greene, co-autorii unora dintre cele mai apreciate carti de profil - Get With The Program si The Best Life Diet. In plus, s-a zvonit chiar ca celebra moderatoare ar fi primit un avans record pentru cea de-a doua, depasindu-l pe cel incasat de Bill Clinton pentru autobiografia My Life.

Doua carti excelente, despre cum poate fiecare dintre noi sa-si gaseasca dieta potrivita. Bob Green subliniaza insa faptul ca nu trebuie, sub nicio forma, privite ca niste carti despre diete, despre antrenamente de fitness, ci ca niste carti despre miscare...in directia potrivita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.