Setari Cookie-uri

Foame... fara foame

Mananci chiar daca nu iti este foame?

In primul rand, nu este bine sa ne ascundem de probleme. Daca inchidem ochii si ne prefacem ca nu exista, nu inseamna ca problema a incetat sa mai existe. Ea va reveni mai devreme sau mai tarziu.

In al doilea rand, atunci cand apare foamea psihica, avem tendinta de consuma alimente nesanatoase. De cele mai multe ori, ne scaldam in serotonina prezenta in ciocolata sau in inghetata. Daca suntem plicitisite, cautam de obicei ceva de rontait: chips-uri, sticks-uri, biscuiti etc.

Mai mult, caloriile pe care le ingeram nu sunt necesare organismului, asa ca ele se vor transforma in depozite de grasime. Si daca mai avem si o obsesie legata de slabit, atunci rezultatul nu este tocmai placut: mancarea ne va aduce o mica fericire de moment, dar in final se vor instala sentimente de vinovatie.

Ce e de facut?

In primul rand, trebuie sa iti dai seama care sunt momentele in care apare foamea psihica. Stabileste ce altceva ai putea sa faci pentru a iti reveni din proasta dispozitie. Poti suna o prietena, poti face o baie, o plimbare, poti sa asculti muzica, tu alegi.

Daca simti ca nu te poti controla, atunci incearca sa consumi alimente mai sanatoase. Daca ai mereu nevoie de ceva dulce, atunci incearca sa consumi fructe. Daca simti nevoia de ceva mai consistent, pregateste-ti o salata mai mare su piept de pui sau ton si dressing.

Poti sa gusti din mancarea interzisa, fara insa a exagera. Astfel, iti linistesti oarecum foamea si pofta, dar nu ai parte de consecintele negative.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.