Setari Cookie-uri

5 fructe pe care sa le introduci in regim

Vremea frumoasa se apropie cu pasi repezi si interesul pentru silueta creste vertiginos, mai ales ca visam frumos la mare, nisip, plaja si... costum de baie! Astfel ca vom aborda mai multe subiecte cu privire la diete astfel incat sa va alegeti acea alimentatie care vi se potriveste cel mai bine.

Vremea frumoasa se apropie cu pasi repezi si interesul pentru silueta creste vertiginos, mai ales ca visam frumos la mare, nisip, plaja si... costum de baie! Astfel ca vom aborda mai multe subiecte cu privire la diete in asa fel incat sa va alegeti acea alimentatie care vi se potriveste cel mai bine.

Va propunem 5 fructe pe care sa le introduceti in regimul de rutina sau in diete. Sunt mai multe fructe care sunt indicate intr-o dieta, insa noi le propunem pe cele mai gustoase si mai accesibile, avand toate efecte benefice atat asupra siluetei cat si in privinta sanatatii.

1. Merele

Sunt vestite efectele binefacatoare ale merelor, precum si efectul lor in mobilizarea grasimilor. Merele sunt bogate in vitaminele A, B1, B2 si C, dar si in substante nutritive, precum magneziu, fosfor, fier si potasiu, merele au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre.

Citește și:

Astfel: reduc colesterolul; asigura un bun tranzit intestinal; previn bolile cardiovasculare; intaresc oasele; previn arteroscleroza; ajuta organismul sa inlature efectele poluarii si ale fumului de tigara din plamani; confera elasticitate si fermitate pielii; au efect exfoliant pentru ten; previn accidentele vasculare cerebrale; mentin glicemia la nivel normal; previn osteoporoza; scad riscul formarii calculilor urinari; inlatura obosela si starea de nervozitate; protejeaza impotriva radiatiilor ultraviolete; previn diareea si constipatia etc. In curele de slabire se recomanda consumul a doua-trei mere verzi pe zi, iar dimineata sa se bea pe stomacul gol o cana cu apa in care au fost dizolvate cateva picaturi de otet de mere. Atentie insa, merele consumate in timpul zilei nu trebuie sa fie mancate pe stomacul gol, caci vor stimula prea mult secretia si aciditatea gastrica, riscand sa faceti gastrite sau chiar ulcere.

Citește și:

2. Grepfrut

Grepfrutul, desi nu are cel mai bun gust dintre citrice, a fost insa deosebit de apreciat pentru cateva proprietati pe care le are, in special de protectie si stimulare a regenerarii ficatului, precum si de stimulare a functiilor digestive, avand totodata si proprietati antioxidante, tonice, de infrumusetare (efecte de reintinerire si refacere a structurilor pielii, reducerii ridurilor, vergeturilor, celulitei – fiind indicat in mastile cosmetice) dar si de mobilizare a grasimilor. In primul rand enzimele existente in acest fruct stimuleaza digestia si este excelent in cazul in care cineva doreste sa piarda din greutate. A fost din ce in ce mai cultivat tocmai datorita ajutorului pe care il ofera in curele de slabire. Grepfruit-ul rosu este mai bogat in licopen si lupta impotriva formarii tumorilor. Ne fereste de cancerul de piele, de colon, plamani si de san.Grepfruit-ul tanar (fara seminte) este mai bun deoarece contine mai mult fosfor si calciu. De asemenea este si o sursa importanta de fibre, vitamina C si acid folic, combatand anemia..Consumul de grepfrut reface echilibrul grasimilor in organism. Daca vi se pare ca are un gust foarte acru il puteti consuma cu miere.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.