Setari Cookie-uri

5 fructe pe care sa le introduci in regim

Vremea frumoasa se apropie cu pasi repezi si interesul pentru silueta creste vertiginos, mai ales ca visam frumos la mare, nisip, plaja si... costum de baie! Astfel ca vom aborda mai multe subiecte cu privire la diete astfel incat sa va alegeti acea alimentatie care vi se potriveste cel mai bine.

3. Struguri

Una dintre cele mai apreciate diete pe baza de fructe este cea cu struguri. Strugurii sunt bogati in minerale si vitamine, dintre care enumeram : vitaminele C, E, D, B1, B2, B3, B5; B6, B9, minerale ca sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier. De asemenea strugurii mai contin proteine, glucide, lipide si fibre alimentare, foarte importante pentru mentinerea sau recapatarea starii de sanatate a organismului nostru. Strugurii detoxifica organismul, mobilizeaza grasimile, reechilibreaza metabolismul lipidelor, sunt indicati in anemie, artroza, guta, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, boli renale, biliare, afectiuni hepatice, osteoporoza, constipatie etc.

4. Pepene galben

Pepenele galben, gustos si deosebit de aromat, prezinta numeroase beneficii care au efect la nivel estetic. Spre exemplu regleaza functiile tiroidei, glanda ale carei disfunctii pot fi responsabile de cresterea in greutate. Semintele pisate si amestecate in suc de pepene galben au efect hidratant si calmant, o astfel de solutie fiind utila pentru frumusetea pielii, in mastile cosmetice, in masaj dar si pentru ameliorarea simptomatologiei in arsuri (mai ales cele solare). Pepenele galben este si un bun diuretic, avand efect antiedeme, reduce umflaturile picioarelor, mainilor, celor de la nivelul cearcanelor etc. Tot pepenele galben intervine la nivelul digestiei prin fibrele pe care le contine, asigurand si detoxifierea organismului (acumularea substantelor toxice in organism are in afara altor urmari negative si efecte de ingrasare). Chiar daca ar fi mai gustos, nu se recomanda consumul de pepene galben cu alcool (coniac).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.