Setari Cookie-uri

Am pus lumea pe cantar!

Primul sondaj global despre obezitate si dieta, realizat pe 16.000 respondenti

Primul sondaj global despre obezitate si dieta, realizat pe 16.000 respondenti

Sondajul efectuat de revista Reader’s Digest in Romania si in alte 16 tari de pe intreg mapamondul si publicat in editia de februarie dezvaluie ca in SUA se inregistreaza cel mai mare procent al femeilor care isi doresc ca sotii lor sa fie mai supli, iar in China se consuma cele mai multe pastile de slabit.
Romanii se plac asa cum sunt. Doar 28% au incercat vreodata sa slabeasca

In ce tara au incercat cei mai multi oameni sa scape de kilogramele in plus? Unde se considera ca a fi gras nu reprezinta, de fapt, o problema? In ce tara se consuma cele mai multe pilule de slabit?

Romanii s-au dovedit a fi una din natiile cele mai indiferente la problemele legate de silueta: doar 28% au incercat vreodata sa slabeasca. Numai 6% dintre romani cred ca excesul de greutate le-ar putea afecta cariera si doar 11% cred ca nu si-ar mai gasi iubirea din acest motiv. Dar romanii ii plac si pe cei din jurul lor asa cum sunt: numai 13% dintre respondenti au declarat ca si-ar dori ca partenerul lor de viata sa slabeasca si doar 8% sunt ingrijorati in ceea ce priveste greutatea copiilor lor. De altfel, romanii care se decid, totusi, sa scape de kilogramele in plus apeleaza, in principal, la curele de slabire, adica regimuri pe termen scurt cu rezultate rapide. Comparativ cu celelalte natii, prea putini aleg sa manance sanatos sau sa faca miscare pentru a slabi.

Reader’s Digest a realizat un sondaj global exclusiv despre obezitate si dieta, intervievand peste 16.000 de oameni din Romania si alte 16 tari despre atitudinile si obiceiurile lor legate de greutate, de slabit si de alimentatie. Din cercetare a rezultat si un potential plan de dieta, cu idei interesante din toata lumea.
Peggy Northrop, vicepresedinte si redactor-sef al editiilor internationale ale revistei Reader’s Digest, explica: “Rezultatele sondajului nostru arata ca oamenii din toata lumea se lupta cu probleme de greutate, dar aceasta nu inseamna ca suntem predestinati la obezitate. Aproape fiecare cultura are obiceiuri sau traditii care sa-i ajute pe oameni sa se mentina slabi si sanatosi. Trebuie sa privim la noi insine si la cei din jurul nostru pentru a vedea ce functioneaza in aceasta lupta mondiala impotriva kilogramelor in plus.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.