Setari Cookie-uri

Am pus lumea pe cantar!

Primul sondaj global despre obezitate si dieta, realizat pe 16.000 respondenti

“Pe noi, romanii, problema obezitatii nu ne preocupa inca in atat de mare masura ca pe americani sau pe europenii din Occident. Din fericire, pastram inca obiceiuri care ne ajuta sa compensam excesele alimentare: tinem post, punem muraturi si mancam legume si fructe cultivate in gradinile noastre,” spune Anca David Titorov, redactorul-sef al revistei din Romania.

Sondajul global a relevat si ca in SUA sunt cele mai multe sotii care doresc ca partenerii lor de viata sa piarda in greutate. Tot aici se manifesta cel mai acut sentimentul ca femeile au mai mult de suferit decat barbatii cand sunt supraponderale. Prin comparatie, doar 12% dintre romance isi doresc ca sotii lor sa fie mai slabi, si 71% dintre romani sunt convinsi ca e la fel de greu sa fii gras, indiferent daca esti femeie sau barbat.

Tara in care cei mai multi soti isi doresc ca partenerele lor de viata sa piarda in greutate este India: 48% dintre barbatii indieni recunosc ca sunt nemultumiti de formele partenerelor, in timp ce doar 46% dintre femeile indiene se plang de acest lucru. In Romania, doar 13% dintre soti si-ar dori ca partenerele lor sa fie mai suple.

Cand vine vorba de pastile pentru slabit, China se claseaza pe primul loc: 37% dintre chinezi admit ca au luat pastile de slabit. Pe locurile urmatoare la aceasta categorie se plaseaza Brazilia (30%), Rusia (24%) si Mexic (23%), in timp ce numai 6% dintre romani au apelat la aceasta metoda.

Rusia este tara in care 23% dintre barbati si 18% dintre femei spun ca au recurs la fumat pentru a-si reduce apetitul. Si in Romania procentele sunt destul de ridicate: 17% dintre barbati si 7% dintre femei spun ca si-ar aprinde o tigara pentru a le pieri pofta de mancare.

Mexicul conduce in clasamentul tarilor cu cea mai sanatoasa abordare a problemei slabitului. Aproape toti mexicanii (93%) au incercat sa-si schimbe dieta cu una mai sanatoasa pentru a pierde greutate, iar 86% au incercat sa faca mai multa miscare. In Romania, 68% dintre cei care au vrut sa scape de kilogramele in plus au apelat la cure de slabire rapide. Numai 45% au incercat sa manance mai sanatos si 55% sa faca mai multa miscare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.