Setari Cookie-uri

Am pus lumea pe cantar!

Primul sondaj global despre obezitate si dieta, realizat pe 16.000 respondenti

Australienii si mexicanii sunt preocupati de faptul ca greutatea le afecteaza viata sexuala. Majoritatea respondentilor din ambele tari (52%) considera ca grasimea le-ar reduce cheful de a-si face de cap. Romanii sunt cei mai optimisti in aceasta privinta: doar 11% cred ca viata lor sexuala ar putea fi afectata de dimensiunile corporale.

Noul an aduce si noi planuri de viitor: cele mai multe se refera la forma fizica si pierderea in greutate.

Revista Reader’s Digest ofera baza unui posibil plan global de scadere in greutate, dezvaluind diverse obiceiuri culturale si practici care ii ajuta pe oamenii de pretutindeni sa ramana supli si sanatosi. Iata cateva dintre acestea:

1 Thailanda crede in mancarea condimentata. Ardeiul iute accelereaza metabolismul si arde caloriile in plus.

2 Romanii si ungurii iubesc muraturile. Iar acestea impiedica depunerea grasimilor.

3 Elvetia recomanda muesli, cereale bogate in fibre si care contin ovaz, nuci si fructe. Acestea au legatura cu sanatatea si controlul greutatii.

4 Brazilienii consuma orez si fasole aproape la fiecare masa, iar cercetarile arata ca acestea reduc cu 14% riscul de a deveni supraponderal, in comparatie cu dietele obisnuite.

5 Olandezii consuma aproximativ 85 de milioane de heringi pe an. Bogat in acizi grasi Omega 3, heringul reduce nivelul de hormoni ai stresului: cortizonul si insulina.

6 Pentru India, Finlanda si Olanda, ingredientul principal al curei de slabire este miscarea: yoga, plimbari in aer liber sau ciclism.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.