Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru a scapa de cicatricele lasate de cosuri

Cicatricele se formeaza din cauza eroziunii epidermei din jurul porilor infectati si pot ramane pe suprafata pielii mult timp. Pe piata cosmetica exista numeroase produse pentru eliminarea acestui tip de cicatrice, insa sunt destul de costisitoare.

Cicatricele se formeaza din cauza eroziunii epidermei din jurul porilor infectati si pot ramane pe suprafata pielii mult timp. Pe piata cosmetica exista numeroase produse pentru eliminarea acestui tip de cicatrice, insa sunt destul de costisitoare.

Metodele naturiste de indepartare a semnelor lasate de cosuri sunt mult mai practice si mai sanatoase pentru piele, iar ingredientele produselor home made pot fi gasite in bucatarie sau la orice magazin de cartier. Cu rabdare si atentie, poti accelera disparitia cicatricelor, pielea vindecandu-se definitiv.

1. Foloseste o masca exfolianta

Curata fata cu un demachiant si apoi aplica o masca exfolianta preparata din o rosie si jumatate de castravete. Pune intr-un recipient zeama si samburii de la rosie si o bucatica de castravete dat prin razatoare. Foloseste un disc de vata, inmoaie-l in apa calduta, apoi ia cate putin din masca rezultata si intinde-o pe fata.

Efectueaza miscari circulare si maseaza usor fata, insistand in zonele in care ai cicatrice. Astfel vei curata fata, indepartand celulele moarte de pe epiderma. Rosiile contin acizi care aspresc pielea, iar castravetii strang porii fetei.

Intinde-te pe pat si aplica si restul compozitiei pe fata. Lasa masca exfolianta sa actioneze pentru 15 minute pentru ca ingredientele sa intre in profunzime si apoi clateste cu apa calduta.

2. Suc de citrice

Sucul de citrice contine un nivel ridicat de acid si cantitati mari de vitamina C, care ajuta la eliminarea celulelor moarte si la reconstruirea pielii. Stoarce jumatate de lamaie, o portocala si un grapefruit si aplica sucul pe fata cu ajutorul unui disc demachiant sau al unui prosop de bumbac.

Lasa sucul sa se usuce, apoi clateste fata cu apa calduta. Repeta procedeul in fiecare zi, dimineata si seara (dupa demachiere).

3. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs gasit in orice bucatarie. Rolul acestuia in cosmetica este de a exfolia tenul, inlaturand celulele moarte fara a deteriora celelalte straturi ale pielii. Un alt rol al bicarbonatului de sodiu este de a ucide bacteriile aflate in zona fetei, prevenind astfel inflamarea porilor si aparitia cosurilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.