Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru a scapa de cicatricele lasate de cosuri

Cicatricele se formeaza din cauza eroziunii epidermei din jurul porilor infectati si pot ramane pe suprafata pielii mult timp. Pe piata cosmetica exista numeroase produse pentru eliminarea acestui tip de cicatrice, insa sunt destul de costisitoare.

Adauga o lingura de apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar. Amesteca bine cu lingurita pana cand se formeaza o pasta. Aplica pasta pe piele, realizand miscari mici, circulare. Dupa un minut clateste bine fata cu apa.

4. Aplica zilnic masti cu smantana si miere

Pentru a indeparta cicatricele lasate de cosuri, ai nevoie de masti care sa iti curete in profunzime tenul si, in acelasi timp sa iti hidrateze fata.

Masca numarul 1: o lingura de smantana, o lingura de iaurt, o lingura de zeama de lamaie si o lingurita de miere. Amesteca ingredientele intr-un recipient si apoi aplica pe fata. Lasa sa actioneze pentru 10 minute; clateste cu apa calduta.

Masca numarul 2: o lingura de miere, o lingura de smantana, 2 linguri de argila, o lingura de apa. Lasa masca pe fata pentru 20 de minute, apoi sterge usor tenul cu un prosop din bumbac umezit in apa calda. Pielea va capata stralucire, iar cicatricele vor fi mai putin vizibile.

Masca numarul 3: o lingura de miere, o lingura de smantana si o lingurita de otet de cidru de mere. Inmoaie un disc demachiant in solutie si aplica pe fata, efectuand miscari circulare si insistand in zonele cu cicatrice. Spala-ti fata dupa 15 minute.

5. Uleiul de vitamina E

Uleiul de vitamina E poate fi aplicat pe cicatricele lasate de cosuri. Acesta inmoaie pielea, sporeste vindecarea cicatricilor, elimina roseata si curata tenul. Pune in palma jumatate de lingurita de ulei si freaca mainile intre ele, apoi maseaza-ti fata pentru aproximativ 5 minute. Sterge excesul de ulei de pe piele cu un prosop umed.

Sfat: aplica ulei de vitamina E pe fata in fiecare seara, imediat dupa demachierea si curatarea in profunzime a tenului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.