Setari Cookie-uri

Cum functioneaza? Skin Rejuvenation cu ajutorul Luminii Intens Pulsate

Este foarte important sa intelegem ca IPL este o terapie care trateaza cauza imbatrinirii si nu doar efectele. Prin urmare, tratand cauza vom influenta si face sa diminua efectele.

Una dintre cele mai de succes terapii de reintinerire o reprezinta aplicarea Luminii Intens Pulsate prescurtate IPL. Aceasta reprezinta o sursa de fotoni care acopera o plaja larga, intre 400-1200 nm. In cazul folosirii programului de rejuvenare, fluxul de fotoni patrunde pana in profunzimea dermului unde energia luminoasa se transforma in energie termica. Aceasta caldura locala puternica astfel produsa va stimula populatia celulara de la nivelul dermului, printre acestea fiind si importantele celule numite fibroblasti, cele care produc reteaua de colagen si elastina, si acidul hialuronic care intra in constitutia dermului. Reteaua de colagen si elastina are rol de sustinere a epidermului, de mentinere a tonusului si elasticitatii pielii, iar acidul hialuronic are o mare capacitate de a lega apa mentinind astfel starea de hidratare si volumul dermului. De asemenea IPL duce si la disparitia petelor de pigmentare care apar la maturitate.

Pe scurt:
schema

Sedintele de reintinerire cu ajutorul IPL se fac in numar de 4-5-6 in functie de gradul de afectare al pielii, la un interval de 3-4 saptamani. Fireste ca imbunatatirile vor fi progresive si vor fi evidente la sfarsitul terapiei. Nu credem acum ca am descoperit “fantana tineretii”, ci ca acest IPL este un sistem eficient care ajuta si sustine tenul sa incetineasca procesul de imbatranire :).

Un articol de Dr. Estetician Manuela Ravescu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.