Setari Cookie-uri

SOS salvati-mi pielea! Ce trebuie sa faci daca ai pielea foarte uscata

Hidratarea din interior este la fel de imporanta ca cea din exterior. Ai grija de pielea ta pentru a-i reda sanatatea si aspectul placut.

Daca si tu ai pielea uscata probabil sezonul rece este un chin pentru tine atunci cand pielea se usuca si mai rau decat in mod normal. Pe langa faptul ca este inestetic ca pielea ta sa fie crapata si uscata aceasta uscare excesiva poate duce la leziuni severe ceea ce nu este de dorit.

Asemenea pielii sensibile, pielea uscata are nevoie de un ritual de ingirjire foarte bine stabilit.

Hidratarea de dimineata

Inainte sa te pregatesti pentru o noua zi ar fi bine sa aplici o crema hidratanta pe tot corpul pentru ca pielea ta sa fie hranita pe parcursul zilei.

Citeste si Shopping: 10 Creme excelente pentru piele uscata

foto: fata crapata, Shutterstock

Pregatirea mainilor inainte sa iti pui manusile

Pielea mainilor este cea mai expusa la frig si la impuritati asa ca trebuie sa ii acordam atentia cuvenita. Pe durata sezonului rece trebuie sa aplicam o crema pe baza de silicon de fiecare data dupa ce ne spalam pe maini si inainte sa ne punem manusi.

Citește și:

Citeste si 15 TRATAMENTE pe baza de plante pentru TEN USCAT

Apa ne poate deshidrata pielea

Chiar daca poate suna ciudat, la fel de bine cum ne hidrateaza apa asa de bine ne poate usca pielea insa numai in anumite cazuri. Pentru persoanele care au pielea uscata si foarte uscata nu sunt indicate baile lungi si fierbinti. Cel mai bine este sa apelati la un dus care sa dureze cel mult zece minute cu apa mai mult calduta decat fierbinte.

Citeste si Ai mainile uscate in sezonul rece? Iata ce trebuie sa faci

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.