Setari Cookie-uri

5 Ingrediente magice pentru frumusetea ta

Pastreaza-ti frumusetea cu ajutorul a 5 ingrediente magice!

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado are numeroase beneficii in cosmetica. Este folosit in special pentru tenul uscat si pentru parul casant si deteriorat. Hidrateaza foarte bine tenul uscat si repara micile imperfectiuni ramase in urma acneei sau a varicelei. Lupta cu succes impotriva ridurilor si regenerea piela in profunzime. Contine zinc si poate lupta eficient impotriva acneei sau a problemelor scalpului.

Masca pentru par: amesteca doua linguri de ulei de avocado, o lingura de miere si o lingura de ulei de ricin. Maseaza scalpul cu aceasta compozitie si lasa sa actionee timp de 25-30 de minute dupa care spala bine cu sampon. Masca se aplica de doua ori pe saptamana.

Ulei de avocado Pure Element, pret: 16,95 lei. Produs disponibil pe site-ul Bio-Cosmetics.ro

Uleiul de ricin

Acest ulei este folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru ritualuri de infrumusetare si mai ales pentru hidratarea si cresterea parului sau a genelor. Eu personal folosesc uleiul de ricin de ani de zile pentru genele mele si pot spune ca sunt mai mult decat multumita.

Citește și:

Datorita continutului de acid ricinoleic, uleiul de ricin ajuta la tratarea acneei si a eczemelor. Beneficile asupra parului sunt miraculoase: ingroasa firul de par, il repara pe cel deteriorat, previne caderea excesiva, hidrateaza si reda stralucirea naturala a firului de par.

Masca de par cu ulei de ricin

Se amesteca doua linguri de ulei de ricin, doua linguri de ulei de masline, un ou crud si zeama de o jumatate de lamaie. Se aplica pe pielea capului si se maseaza bine dupa care se lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Se clateste bine cu sampon si se repeta procedura de doua ori pe saptamana pentru rezultate uimitoare.

Ulei de ricin, pret: 5,57 lei. Produs disponibil pe site-ul Plafar.net

Seminte de chia

Semintele de chia sunt considerate o noua minune a lumii in ceea ce priveste alimentatia. Sunt cele mai nutritive seminte. Iata proprietatile lor:

Citește și:

Semintele de chia intaresc sistemul imunitar, previn aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare, ofera energie si ajuta la digestie. Ajuta la o buna functionare a creierului, previn aparitia cancerului si ajuta la mentinerea unui organism tanar si sanatos. In acelasi timp, semintele de chia intaresc oasele si sunt recomandate celor care sufera de osteoporoza.

Seminte de chia, pret: 16,99 lei. Produs disponibil pe site-ul BioPortal.ro

Retete

Semintele de chia le poti introduce in realizarea micului dejun. Daca mananci cereale cu lapte poti adauga si doua linguri de semnite de chia si micul dejun devine mai satios. De asemenea, se pot manca si cu un iaurt simplu sau cu fructe.

foto prima pagina: femeie frumoasa, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.