Setari Cookie-uri

Cele mai vechi produse de infrumusetare din lume

Top 10 cosmetice folosite si de bunica

In Romania, exista cateva branduri care intra in casele noastre inca din perioada comunista. Desi au rezistat cu succes tranzitiei si ne bucuram inca de ele, in toata lumea exista cateva marci cunoscute pe plan international care dainuie de sute de ani.

1. Shalimar by Guerlain

Cu siguranta produsul casei Guerlain intra in topul parfumurilor clasice. Shalimar, printre altele, are meritul de a capta pentru prima data in istorie notele de vanilie.

Parfumul a fost produs pentru prima data in 1921 si relansat 4 ani mai tarziu.

Designul sticlei poarta semnatura lui Raymond Guerlain si a fost fabricat din cristal de Bacara. Desi sticluta a suferit mici transformari de-a lungul timpului, imaginea acesteia nu s-a schimbat prea mult.

Sursa de inspiratie a lui Jacques Gueralin a fost Mumtaz Mahal, sotia imparatului Shah Jahan care a ridicat in memoria ei impresionantul Taj Mahal.

Citește și:

2. Crema Nivea

Firma producatoare a fost infiintata in 1882 de catre farmacistul Carl Paul Beiesdorf. Crema pe care o cunoastem a fost produsa pentru prima data in 1911, desi avea un ambalaj galben. Mai mult de atat, a primit si cateva distinctii datorita longevitatii sale.

3. Apa de gura Listerine

Produsul are 135 de ani iar formula sa a fost inventata in 1879, ca antiseptic pentru interventii chirurgicale. Dentistii au inceput sa o recomande pentru igiena orala din 1895. Produsul contine, printre altele, alcool.

Oamenii de stiinta si-au exprimat initial ingrijorarea cu privire la riscul crescut de cancer bucal din aceasta cauza insa studiile efectuate mai tarziu au descoperit ca nu este nicio legatura intre aceasta boala si utilizarea apei de gura.

4. Elizabeth Arden

Florence Nightingale Graham este femeia intreprinzatoare care a pus bazele afacerii Elizabeth Arden, Inc. Unul dintre cele mai renumite produse ale sale este crema intens hidratanta cu efect care dureaza 8 ore si ramane inca una dintre cosmeticele favorite ale vedetelor de la Hollywood. Istoria ei a inceput in zorii secolului XX, atunci cand Elizabeth Arden si-a inaugurat afacerea dedicata frumusetii.

Citește și:


foto interior flickr.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.