Setari Cookie-uri

Cele mai vechi produse de infrumusetare din lume

Top 10 cosmetice folosite si de bunica

5. Vopsea de par L’Oreal

Produsul a fost lansat in 1909 si purta numele de Aureale. Eugene Schueller este cel care a inventat formula ca alternativa pentru henna sau produsele minerale folosite la inceputul secolului XX. Dupa succesul inregistrat de vopsea, compania a inceput sa fabrice si alte cosmetice destinate podoabei capilare.

6. Old Spice

Old Spice este una dintre cele mai utilizate marci de produse cosmetice pentru barbati din SUA. Cu toate acestea, la inceput, afacerea a fost destinata produselor de ingrijire pentru femei. Old Spiece a fost comercializat pentru prima data in 1937.

7. Shiseido

Aceasta este una dintre cele mai vechi marci de cosmetice din lume si a fost infiintata in 1872. Arinobi Fukuhara este cel care a pus bazele Shiseido, intr-o farmacie. Dupa ce a vizitat SUA, el a adus in magazinul sau un dispensator de bauturi carbogazoase. Acesta a fost inceputul restaurantului Shiseido Parlour, iar acest lucru a dus mai tarziu la introducerea inghetatei in Japonia.

Citește și:

In 1897, Shiseido a lansat pe piata primul produs destinat ingrijirii pielii iar tonicul este inca disponibil si astazi.

8. Vaseline

Robert Chesebrough este cel care a inventat acest produs in a doua jumatate a secolului XIX. In timpul unei vizite pe o platforma petroliera. Aici a descoperit ca muncitorii raniti foloseau un produs rudimentare pentru a-si trata ranile si taieturile. Chesebrough s-a intors cu o mostra din aceasta crema in laboratorul sau si a perfectionat-o in formula pe care o cunoastem si astazi.

9. Pudra Bourjois

Afacerea detinuta de familia Werthmeier a fost lansata in 1863. Primele produse Bourjois au fost destinate actorilor. Acestia erau nemultumiti de machiajul gras si greoi pe care erau nevoiti sa il poarte pe fata in timpul reprezentatiilor.

Alexandre – Napoleon Bourjois a preluat afacerea in faza incipienta de la Jospeh – Albert Ponsin. Cel mai popular produs Bourjois a fost lansat in 1879. Este vorba despreo pudra obtinuta dintr-un soi de orez care albea fata si nu incarca pielea.

Citește și:

10. Sapun Yardley

Compania a fost infiintata in 1770 desi exista deja o manufactura de sapun inca din 1500. Actele referitoare la inceputurile afacerii au fost pierdute in timpul incendiului care a mistuit Londra in 1666. Cu toate acestea, reteta si inclusiv aroma specifica a sapunului au fost salvate.

Astazi, Yardley furnizeaza sapun pentru cateva persoana din familia regla a Regatului Unit, printre care si Kate Middleton.

foto prima pagina shutterstock femeie cu pensula de pudra

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.