Setari Cookie-uri

5 uleiuri esentiale cu proprietati de relaxare

Proprietatile benefice ale uleiurilor naturale asupra trupului si mintii

3. Ulei de Ylang Ylang

Dincolo de proprietatile sale care induc o stare de relaxare, exoticul ulei de Ylang Ylang este folosit si pentru calitatile sale antiseboreice, antidepresive si, dupa cum sustin unii, chiar afrodisiace.

Acesta se obtine din florile copacului cu acelasi nume, arbore care se gaseste cu precadere in anume zone din Asia si Pacificul de Sud (Indonezia, Java, Sumatra, Polinezia). De asemenea, aroma de Ylang Ylag este una dintre cele mai indragite note de parfum.

4. Uleiul de Neroli

Acesta se obtine prin distilarea florilor de portocale amare si este unul dintre cele mai costisitoare din gama sa din cauza canitatii ridicate de materie prima folosita pentru fiecare militru de ulei.

Unele dintre marile tari producatoare de ulei de Neroli sunt Franta, Egipt, Italia si Maroc. Proprietatile sale curative sunt bine cunoscute si este folosit pentru tratarea problemelor cauzate de anxietate, dereglari ale somnului si chiar socuri emotionale.

Citește și:

Mai mult de atat, are efecte minunate si asupra tenului, in special in ceea ce priveste pielea uscata si sensibila insa poate fi folosit cu incredere pe orice tip de piele pentru ca stimuleaza regenerarea celulara. Mai mult de atat, uleiul de Neroli ajuta la combaterea vergeturilor si celulitei.

5. Uleiul de iasomie

Antidepresiv, antiseptic, antispasmodic, expectorant, cicatrizant, relaxant si chiar afrodisiac, uleiul de iasomie este una dintre comorile parfumate ale naturii. Asa cum ii arata si numele, este extras in mod evident din florile de iasomie, cu precadere din soiul Jasminum Officinale.

Are o aroma specifica, placuta, folosita in parfumuri inca din cele mai vechi timpuri. Mai mult de atat, florile de iasomie sunt asociate cu iubirea si senzualitatea, fiind surse de inspiratie pentru numerosi poeti si romancieri.

Citește și:


foto prima pagina shutterstock ulei natural

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.