Setari Cookie-uri

Cele mai controversate diete din lume

Topul celor mai ciudate metode de slabit

Foto lassedesignen / Shutterstock

2. Dieta lui Horace Fletcher si Fletcherismul

Ideea centrala din dieta lui Fletcher este ca fiecare inghititura de mancare trebuie mestecata minim de 100 de ori sau pana cand ajunge in stare aproape lichida, pentru ca ar duce la aparitia mai rapida a senzatiei de satietate. Fletcher s-a confruntat toata viata cu obezitatea si cu probleme digestive, pana cand, in 1895, ar fi dezvoltat aceasta metoda. Printre alte principii ale sale se numara si faptul ca trebuie sa mananci doar cand ti-e cu adevarat foame, si niciodata cand esti anxios, depresiv sau faci ceva care sa iti distraga atentia de la mancare. Felurile de mancare servite trebuie sa fie pe placul celui care mananca neaparat ca sa poata mesteca in numarul regulamentar.

3. Dieta Frumoasa din Padurea Adormita

Elvis Presley, asa cum bine stiti, a avut probleme cu alimentatia necorespunzatoare si implicit, cu greutatea. Tocmai de aceea, el era adeptul unei diete numita astazi Frumoasa din Padurea Adormita. In loc sa faca exercitii fizice sau sa renunte la mancarea nesanatoasa, Elvis lua pastile si dormea zile in sir pentru ca, in definitiv, nu poti sa infuleci pizza cu toping de hamburger atunci cand dormi.

Citește și:

4. Dieta Lordului Byron

In epoca victoriana, cueritorul Lort Byron era un fin cunoscator al trendurilor vremii. Prin urmare, pentru ca rigorile obrazului subtire si palid dictau ca si trupul trebuie sa fie foarte subtire, Byron a incercat de-a lungul vietii cele mai bizare si mai nesanatoase diete. Prin urmare, el ajunsese sa se hraneasca doar cu niste biscuiti uscati sau cu cartofi inmuiati in otet. Nu va recomandam sa incercati o astfel de dieta pentru ca efectele asupra corpului sunt devastatoare.

5. Dieta pe baza de fumat

Astazi, atat fumatorii cat si nefumatorii sunt constienti de riscurile fumatului insa in urma cu mai putin de 100 de ani, lucrurile nu stateau asa. De altfel, comerciantii de togari din perioada respectiva isi vindeau marfa prin presupuse efecte benefice asypra sanatatii. Pe acest val, au aparut cateva companii care sustineau ca tigarile produse in anii ’30 te ajuta sa slabesti pentru ca taie pofta de dulce.

Citește și:

6. Dieta pe baza de grepfrut

Populara in mod special in anii ’30, dieta pe baza de grepfrut a facut multe furori. Aceasta presupune consumul unor alimente bogate in proteine, cu numar ridicat de calorii insa insotite intotdeauna de un grepfrut. Principiul din spatele acestei diete a fost credinta ca acest fruct topeste aproape ca prin minune orice grasime. Prin urmare., oamenii care tineau aceasta dieta credeau ca pot manca orice si oricat, atat timp cat fiecare masa se termina cu un grepfrut.

7. Dieta „Aleluia”

Dintre toate dietele controversate, aceasta probabil ca este cea mai putin nociva. Regimul a fost propus in 1990 de catre preotul George Malkmus si este bazat pe alimentatia presupusa a lui Adam si a Evei in gradina Edenului, adica in cea mai mare parte pe fructe, legume si cereale integrale.

Foto prima pagina Zaretska Olga / Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.