Setari Cookie-uri

Top 10 enigme ale istoriei

Ducem in spate o istorie plina de farmec dar si covarsitoare. In ciuda avansului tehnologic ce caracterizeaza omenirea ultimelor secole dar si a sangelui de exploratori ce ne curge prin vene ne mai uitam inca spre trecut si nu reusim sa-i dam de cap. Cum au construit egiptenii piramidele? Care e originea ansamblului de la Stonehenge? Oare Atlantida a existat cu adevarat? Exista numeroase raspunsuri la aceste intrebari insa nici unul nu reuseste sa ofere o imagine completa. Deocamdata tot ce avem sunt presupuneri si jumatati de adevar. Tocmai asta le transforma in cele mai mari mistere ale omenirii.

Sfantul Chivot a disparut fara urma prin anii 597-586 i. Hr. cand poporul lui Israel a fost cucerit de catre Imperiul Babilonian. Nimeni nu stie care i-a fost soarta. Sa fi fost ascuns inainte de invazia babiloniana sau a fost distrus in timpul acesteia? Exista numeroase teorii si incercari de a da de el insa destinul Sfantului Chivot al Legii ramane inconjurat de mister.


7. Triunghiul Bermudelor

Zona din Oceanul Atlantic cuprinsa intre Florida, Puerto Rico si Insulele Bermude e cunoscuta in intreaga lume sub numele de Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul Diavolului. Povestile despre disparitia vaselor in aceasta zona incep undeva pe la 1800 pentru ca in secolul al XX-lea sa li se adauga si povesti despre disparitia unor avioane. Barci, nave, avioane, toate au disparut in neant fara nici un indiciu, fara supravietuitori, fara explicatii. Printre cele mai faimoase incidente legate de aceasta zona se numara disparitia vasului USS Cyclops in martie 1918 si a avionului Flight 19 in decembrie 1945.

Au aparut numeroase teorii despre posibilele cauze ale disparitiilor. S-a vorbit de-a lungul timpului despre forte energetice ce nu se supun legilor fizicii, despre interventii extraterestre si chiar despre reminiscente tehnologice ale Atlantidei ce afecteaza zona respectiva. Exista insa si explicatii ce raman in domeniul legilor naturale unii specialist dand vina pe eroare umana sau pe fenomene meteorologice (uragane, furtuni aparute din senin etc.). Pentru mai multe informatii intrati aici.

6. Ruinele scufundate din Japonia


Ruinele scufundate localizate langa coasta insulei Yonaguni-jima reprezinta una dintre marile descoperiri arheologice ale secolului. In timpul unor scufundari Kihaghiro Aratake a dat peste o structura masiva din piatra de aproximativ 73 m lungime si 28 m latime. La scurt timp dupa descoperirea neasteptata arheologii si cercetatorii au inceput o dezbatere aprinsa privind originea constructiei. Pe parcursul mai multor scufundari au mai fost gasite alte 9 astfel de structuri in apropierea insulei Yonaguni-jima, si alte 5 langa coasta insulei Okinawa. Suprafata combinata a vestigiilor e de 300 m lungime si 150 m latime. Se crede ca acestea ar apartine unui oras cu o vechime de 5 000 de ani. O alta tabara sustine ca monumentul nu e creat de mana omului ci modelat de natura.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.