Setari Cookie-uri

Top 10 enigme ale istoriei

Ducem in spate o istorie plina de farmec dar si covarsitoare. In ciuda avansului tehnologic ce caracterizeaza omenirea ultimelor secole dar si a sangelui de exploratori ce ne curge prin vene ne mai uitam inca spre trecut si nu reusim sa-i dam de cap. Cum au construit egiptenii piramidele? Care e originea ansamblului de la Stonehenge? Oare Atlantida a existat cu adevarat? Exista numeroase raspunsuri la aceste intrebari insa nici unul nu reuseste sa ofere o imagine completa. Deocamdata tot ce avem sunt presupuneri si jumatati de adevar. Tocmai asta le transforma in cele mai mari mistere ale omenirii.

Daca luam in considerare ipoteza ramasitelor unui oras, aceste ruine antice stau drept dovada a unei civilizatii extrem de sofisticate ce a trait cu aproximativ 10 000 de ani in urma.




5. Sfantul Graal

Cupa din care a baut Isus la Cina cea de Taina are o importanta aparte in ritualul crestin fiind reprezentata simbolic in pocalul folosit in timpul Sfintei Taine a Euharistiei. Exploratori din diferite secole au mers in cautarea Sfantului Graal pentru a se intoarce cu mana goala sau pentru a nu se mai intoarce niciodata. Atat misterul Sfantului Graal cat si cel al Chivotului Legilor au devenit subiect de romane de fictiune si de filme cu parfum hollywood-ian punandu-se astfel gaz pe foc.

Si in acest caz exista un numar considerabil de teorii. Unele sustin ca Sfantul Graal ar fi fost luat din Ierusalim de catre Cavalerii Templieri in tipul Cruciadelor iar altele ca pocalul ar fi fost dus de Iosif la Glastonbury, Anglia unde la vremea respectiva exista un avantpost roman. Multii altii susti insa ca artefactul nu e decat un mit al civilizatiei noastre.

4. Oracolul din Delphi
Loc sfint ale Greciei Antice, considerat centrul universului, templul din Delphi, dedicat lui Apollo, nu isi trage insa faima de la zeitatea ce il guverna ci de la profetiile facute de catre preoteasa Pythia. In zilele de glorie ale Greciei Antice oracolul din Delphi a prezis cu succes viitorul regilor. Herodot povesteste cum Regele Croesus al Lidiei a dorit sa testeze puterea oracolelor din Grecia trimitandu-le tuturor aceeasi intrebare ramanand sa urmeze pe viitor sfaturile oracolului care urma sa dea raspunsul corect. Intrebarea regelui era ce anume va face acesta in momentul in care oracolele primesc mesajul. Dupa cum ne informeaza Herodot, Pythia a reusit sa raspunda cu exactitate intrebarii regelui.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.