Setari Cookie-uri

Top 10 enigme ale istoriei

Ducem in spate o istorie plina de farmec dar si covarsitoare. In ciuda avansului tehnologic ce caracterizeaza omenirea ultimelor secole dar si a sangelui de exploratori ce ne curge prin vene ne mai uitam inca spre trecut si nu reusim sa-i dam de cap. Cum au construit egiptenii piramidele? Care e originea ansamblului de la Stonehenge? Oare Atlantida a existat cu adevarat? Exista numeroase raspunsuri la aceste intrebari insa nici unul nu reuseste sa ofere o imagine completa. Deocamdata tot ce avem sunt presupuneri si jumatati de adevar. Tocmai asta le transforma in cele mai mari mistere ale omenirii.



Cercetatorii se intreaba si astazi ce se ascunde in spatele puterii Oracolului din Delphi. Se crede ca la baza transelor ce precedau profetiile se aflau substante halucinogene, gaze iesite din crapaturile rocilor sau pur si simplu minciuni iscusite frumos impachetate. Si totusi, sa fie profetiile perfecte ale Pythiei doar atat?

3. Craniile de cristal

Craniile de cristal, in numar de 13, au fost gasite pe teritoriului Mexicului, al Americii Centrale si de Sud devenind datorita perfectiunii dar si aerului macabru o enigma a istoriei. Se crede ca aceste cranii au o vechime de aproximativ 5000 de ani.

Craniile sculptate in cuart transparent sunt considerate de unii drept totemuri, obiecte cu puteri supranaturale ce prevestesc distrugere sau protejeaza impotriva raului iar de altii simple obiecte de arta, folosite probabil la timpul lor in cadrul ritualurilor religioase. Originea craniilor e si ea invelita de mister. Pe cand unii le vad ca ramasite ale civilizatiei din Atlantida, pentru altii nu sunt altceva decat falsuri, parte a unei farse bine gandite.

2. Piramidele egiptene

Construite cu o precizie de invidiat, imensele piramide isi gasesc originea in epoca de aur a culturii egiptene. Timp de sute de ani aerul de mister ce le invaluie a fascinat generatii de-a randul de oameni de culura si de arheologi. Se stie despre acestea ca sunt morminte ale faraonilor egipteni insa perfectiunea constructiei si tehnicile folosite raman o enigma. Cercetari referitoare la Marea Piramida a lui Cheops evidentiaza faptul ca egiptenii par sa fi avut cunostinte avansate de matematica folosind constanta π (pi= 3,14) pentru constructia piramidelor. In matematica moderna aceasta constanta a fost propusa de abia in 1706 de un matematician galez.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.