Setari Cookie-uri

Meditatie si armonie prin Feng Shui

Feng Shui reprezinta legatura dintre om si natura bazata pe armonie si energii pozitive. Prin intelegerea mediului inconjurator, putem descoperi combinatia perfecta pentru a absorbi Chi-ul sau energia cosmica.

Incearca sa pastrezi intotdeauna curat si ordine in zona usii de intrare in casa deoarece acesta este locul prin care Chi patrunde in locuinta. Holurile si scarile trebuie sa fie cat mai goale pentru ca energia pozitiva sa circule liber. Hainele si incaltamintea din afara sezonului se pastreaza in afara dormitorului si sub nicio forma sub pat, iar toate obiectele sparte sau crapate trebuie aruncate.

Armonie prin Yin si Yang

Yin si Yang-ul se afla in centrul Feng Shui-ului, fiind folosite pentru a compara tot ceea ce exista in viata noastra. Termenii desemneaza elemente complementare insa, in acelasi timp, opuse. Echilibrarea Yin-ului cu Yang-ul ajuta ca energia Chi sa patrunda in spatiul in care locuim.

Yin-ul transmite secrete, avand o parte intunecata, pasiva si feminina a universului, pe cand Yang-ul include tot ceea ce este curat, luminos, activ si masculin. Feng Shui-ul ne invata ca Yin-ul il completeaza pe Yang si viceversa.

Spre exemplu, daca o camera are nevoie de mai mult Yang, mai multa caldura, acesteia ii trebuie culori calde, pozitive: rosu, galben sau portocaliu. O camera de tip Yin este rece si are nevoie de culori pasive precum albastru sau violet.

Feng Shui in dormitorul tau

Un dormitor in stil Feng Shui este o camera care promoveaza un flux armonios de energie hranitoare si sanatoasa, reuseste sa iti ofere starea de calm de care ai nevoie, te ajuta sa adormi repede sau, de ce nu, se transforma in mediul perfect pentru a face dragoste. Pentru a te bucura de energie pozitiva si prosperitate pe toate planurile, pune in practica urmatoarele principii:

1. Renunta la televizor, computer, laptop sau alte electronice cu care iti ocupi timpul. Acestea sunt interzise in dormitor deoarece reusesc sa distruga energia pozitiva;
2. Tine geamul deschis pentru ca mediul in care stai sa fie oxigenat.
3. Plantele nu trebuie sa fie pozitionate in dormitor decat in momentul in care spatiul este foarte larg si acestea sunt destul de departe de pat;
4. In camera trebuie sa ai mai multe niveluri de iluminat pentru a putea capta energia pozitiva. Foloseste lampi de iluminat sau lumanari simple;
5. Foloseste culori calde pentru decorarea dormitorului, de la crem la ciocolatiu inchis;
6. Asigura-te ca patul este usor accesibil din ambele parti, ca ai doua noptiere (una pentru fiecare parte a patului) si ca patul nu este in linie directa cu usa;
7. In timpul noptii tine toate usile din dormitor inchise, fie ca este vorba despre usa sifonierului, a biroului sau usa de intrare in camera.

Un articol de Amelia Ciurica

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.