AdvertorialContraceptia moderna pentru femeia de azi

Kudika
20 Iunie 2012

Multe femei din Romania considera metoda calendarului, sau cea a retragerii partenerului (coitus intreruptus) ca fiind o metoda contraceptiva demna de luat in considerare, supunandu-se unor riscuri si unor eforturi inutile si demult depasite de evolutia in domeniu.

Stilul de viata al femeii moderne, prioritatile si valorile ei s-au schimbat mult de-a lungul timpului. Contraceptia, atat de importanta in viata unei femei care nu doreste sa se afle in situatia de a avea o sarcina nedorita, se dezvolta si se inoveaza, adaptandu-se stilului de a trai al femeii actuale. Astazi exista o plaja larga de metode contraceptive usor de utilizat si foarte eficiente, inca destul de putin cunoscute printre femeile romance.

Daca nu ai un partener de viata stabil, prezervativul, o metoda contraceptiva ocazionala, ce ofera protectie impotriva sarcinii dar si a bolilor cu transmitere sexuala, este, probabil, cea mai potrivita. Insa daca ai un partener stabil si nu vreti inca sa deveniti o familie numeroasa, poti alege o metoda contraceptiva pe baza de hormoni, zilnica, lunara, trimestriala sau chiar multi-anuala. Femeile peste 35, carora li se recomanda evitarea metodelor hormonale, se pot orienta spre metode contraceptive mecanice, fara hormoni, care ofera protectie de lunga durata, de pana la 10 ani.

Pilula contraceptiva este cea mai utilizata metoda contraceptiva hormonala, oferind un grad de protectie ridicat. Practica legata de administrarea pilulelor contraceptive trage un mare semnal de alarma legat de uitarea administrarii a cel putin unei pilule. O femeie din doua, care folosesc pilule contraceptive au uitat in ultimele 3 luni, macar o zi de administrare.

Acesta omisiune a pilulei, pe langa practicarea metodei traditionaliste a calendarului sau a retragerii partenerului, pune femeile din Romania pe locurile fruntase la rata de avorturi in Europa.
Astazi, insa, exista alternative la metoda de administrare zilnica a pilulei, ce ofera mai mult confort prin prisma administrarii lunare si chiar cu o concentratie de hormoni mai mica. De exemplu administrarea prin injectare de hormone este o metoda contraceptiva trimestriala, adica se administreaza o data la 3 luni, si contine doar progesteron. Un alt exemplu este inelul vaginal flexibil, la fel de eficient ca pilula, insa cu o concentratie de hormoni mult mai mica.

Inelul vaginal se administreaza doar o data pe luna, simplu si fara batai de cap! Adica ceea ce ii trebuie femeii de azi. In plus, pentru ca se administreaza local, si nu oral, hormonii se elibereaza direct in peretele vaginului,fara sa treaca prin tractul digestiv. Astfel, evetualele problemele gastrointestinale, nu afecteaza eficacitatea metodei contraceptive.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Setari Cookie-uri