Setari Cookie-uri

10 intrebari pentru a afla daca iti asculti corpul

Cat de profunda e conexiunea ta cu propriul corp!

Corpul nostru poseda propria inteligenta sofisticata, remarcabila, care poate intelege adevarurile profunde intr-un mod in care doar mintea nu reuseste. Atunci cand suntem conectati cu intreg corpul, nu doar mental, ne extindem constiinta si abordam cu mult mai multa incredere si claritate orice probleme familiale, economice sau legate de sanatate. In plus, este foarte probabil sa ne simtim plini de energie si mult mai sanatosi.

corp
Foto: Mayer George, Shutterstock

Pentru a afla cat profunda este conexiunea cu propriul corp, foloseste evaluarea de mai jos.

Test de evaluare a inteligentei propriului organism

Dupa fiecare afirmatie, scrie scorul corespunzator, astfel:

1, 2 sau 3: niciodata sau rareori;

4, 5 sau 6: cateodata;

7, 8 sau 9: deseori;

10: intotdeauna.

1. Sunt, in general, constient(a) de dinamica respiratiei mele; de exemplu, m-am surprins de multe ori tinandu-mi respiratia.

2. Imi scanez corpul pentru a ma conecta cu modul in care ma simt in momentul respectiv. De exemplu, verific cat de strans tin telefonul.

3. Atunci cand simt o senzatie de disconfort, emotie sau durere la nivelul corpului, tendinta este sa tin seama de ea, versus sa o ignor.

4. Sunt constient(a) de lucrurile negative pe care le spun catre si despre corpul meu, de exemplu, “imi urasc coapsele” sau “seful meu imi da dureri de cap ingrozitoare”.

5. Sunt constient(a) de congruenta dintre cuvintele si limbajul corpului meu; imi dau seama atunci cand spun un lucru, iar corpul meu spune cu totul altceva. De exemplu, atunci cand spun “sunt bine” dar incordarea de pe chipul meu si pumnii stransi dovedesc furie.

6. Atunci cand iau decizii, fie ele mari sau mici, le iau inclusiv cu instinctul si inima, nu doar cu mintea.

7. Sunt constient(a) de postura pe care o adopt atunci cand conduc, stau la birou sau mananc.

8. Impartasesc ceea ce simt cu oamenii apropiati mie, versus sa ingrop sentimentele reprimate in sinea mea.

9. Imi rezerv cel putin 30 de minute zilnic pentru a face miscare, fie ca este vorba despre yoga, mers pe jos, alergat sau mers cu bicicleta.

10. Stiu tehnici fizice pe care le aplic pentru a face fata situatiilor stresante, emotionante sau anxioase.

Citește și:

Semnificatia rezultatelor pentru conexiunea dintre mental si corporal

Aduna rezultatele pentru toate afirmatiile si imparte numarul obtinut la 10, pentru a-ti afla media.

Daca media ta este intre 1 si 3

Acesta ar putea fi un apel de trezire discret, pentru a-ti cunoaste si a te bucura de corpul tau mult mai mult. Vei fi fericit(a) ca ai facut-o, intrucat vei observa schimbari in bine in legatura cu sanatatea, relatiile si jobul.

Sfat: verifica-ti respiratia de cel putin 4 ori astazi. Este un bun punct de start pentru o conversatie integrativa dintre mintea si corpul tau.

Daca media ta este intre 4 si 6

Esti in contact cu corpul tau o buna parte din timp, ceea ce este foarte bine. Dar din moment ce ai facut aceasta evaluare, este clar ca ai vrea sa iti extinzi inteligenta corporala.

Sfat: deconecteaza-te timp de 3 minute, de cel putin doua ori astazi, si acorda 100% din atentia ta senzatiilor sau tensiunii corpului tau. Observa si invata!

Citește și:

Daca media ta este intre 7 si 9

Este evident ca esti foarte conectat(a) la corpul tau, dar cauti in continuare cai de a-ti imbunatati experienta cunoasterii si de a-ti satisface curiozitatea.

Sfat: fii constient(a) de miscarile tale pe care le faci astazi, atat cele evidente, cat si cele subtile. Observa ritmul in care te deplasezi, fii in mod special cosntient(a) de felul in care intri si iesi din masina, te ridici sau te asezi la birou.

Daca ai media 10

Wow! Esti o persoana care poseda o inteligenta corporala remarcabila! Continua sa cauti metode noi si amuzante pentru a ti-o mentine si invata mai multe pentru a-ti creste conexiunea dintre minte si corp.

Foto prima pagina: Konstantin Chagin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.