Setari Cookie-uri

Sani frumosi: Cum?

Mai mari sau mai mici, cu forma conica, sferica sau de para, sanii reprezinta cu siguranta unul dintre elementele principale ale frumusetii feminine, puternic "punct de atractie" pentru orice barbat.

Un exercitiu foarte simplu, dar eficient, pe care puteti sa-l faceti oricand pe parcursul zilei, intr-o scurta pauza, consta in impreunarea palmelor in dreptul sanilor si presarea lor pentru cateva secunde. Destindeti si incordati de mai multe ori. Faceti o repriza de cate 10 astfel de miscari de mai multe ori pe zi. Acest exercitiu se poate face si strangand o carte intre maini.

Un alt exercitiu foarte bun este unul de resipratie, pe care ar fi bine sa il faceti dimineata, cu geamul deschis. Departati picioarele si tineti mainile de-a lungul corpului. Ridicati bratele vertical in timp ce inspirati si reveniti usor la pozitia initiala expirand. Din aceeasi pozitie, cu bratele in pozitie verticala, ridicati-le pe parti inspirand, apoi reveniti la verticala expirand. Rolul cel mai important in aceste exercitii il are respiratia.

Alte exercitii:

Intindeti bratele in fata si executati exercitii asemanatoare celor de inot, sunt excelente pentru sani. Si flotarile sunt niste exercitii foarte potrivite pentru intarirea musculaturii pectoralilor.

Cu capul usor adus spre spate si bratele de asemenea intinse in spate, cu pieptul bombat in afara, insiprati adanc, apoi expirati brusc, destinzandu-va si revenind la pozitia initiala.

Luati un prosop pe care sa-l faceti sul si apucati-i capetele cu ambele maini. Ridicati-l la nivelul bustului cu bratele intinse drept, apoi incercati sa trageti cat mai tare de prosop.

Incrucisati bratele in spate, deasupra omoplatilor, si trageti bustul cat mai in fata. Cu pumnii stransi ridicati incet bratele in fata, pana la inaltimea umerilor, inspirand, apoi aplecati capul si expirati.
Exista si o serie de exercitii cu gantere, pe care le puteti face foarte usor acasa, folosind chiar doua sticle de 0,5 l, pline cu apa. Exercitiile de respiratie descrise mai sus sunt si mai eficiente daca folosim gantere.

Un alt exercitiu in care sa folositi ganterele: din pozitie verticala, tinand genunchii foarte usor indoiti si mainile pe langa corp, cu coatele spre interior, indoiti bratele de la coate in directia umerilor.
Culcate pe spate, cu picioarele intinse, luati cele doua gantere (sau sticle cu apa) si intindeti mainile in afara corpului, astfel incat formeaza o cruce. Incordati pectoralii si ridicati usor mainile, pana cand cele doua gantere se intalnesc deasupra pieptului.Reveniti apoi usor la pozitia initiala. Aceste miscari nu trebuie executate rapid, efectul lor este dat tocmai de incordarea usoara si treptata, pe masura ce ridicati, a muschilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.