Setari Cookie-uri

Diferenta dintre bicarbonat de sodiu si praf de copt!

Putine gospodine stiu care este diferenta dintre bicarbonat de sodiu si praf de copt. Voi o stiti?

Aspectul similar al celor doua substante le face dificil de diferentiat. Sunt adaugate de multe ori in aceleasi retete, insa au compozitii chimice diferite.

Iata care este diferenta.

Bicarbonat de sodiu - Este o baza care creeaza dioxid de carbon atunci cand este amestecata cu ingrediente acide. Cand este pus in retete, ai nevoie de ceva acid, precum iaurt, lapte batut, suc de lamaie, zahar brun sau melasa. Este mult mai puternic decat praful de copt, nu neutralizeaza si da un gust metalic. Se adauga un sfert de lingurita de bicarbonat la o cana de faina.

Praful de copt - Este o combinatie intre mai multi acizi, inclusiv bicarbonat, amidon sau crema de tartar. Atunci cand se gateste, se adauga o lingurita de praf de copt la o cana de faina. Procesele chimice au loc in doi pasi: primul, cand praful de copt se uda, al doilea, cand praful de copt se incalzeste.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: al1962, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.