Setari Cookie-uri

Beneficiile ceaiului de frunze de telina

La fel ca si radacina, frunzele de telina sunt indicate in tratamente pentru diverse boli, datorita continutului crescut de vitamine si minerale.

In bucataria traditionala romaneasca, frunzele de telina sunt zarzavaturi care dau savoare oricarui fel de mancare, previn problemele digestive, regleaza apetitul si imbunatatesc metabolismul.

Insa, nu doar pentru aromarea supelor, ciorbelor si sosurilor sunt excelente frunzele de telina, ci si ca medicament natural. Una dintre formele de administrare mai putin cunoscute ale acestui medicament natural este infuzia, care, preparata dupa urmatoarea reteta:

Infuzie din frunze de telina

In jumatate de litru de apa se pun 3 lingurite de frunze uscate sau o mana de frunze proaspete de telina, care se lasa la macerat timp de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul obtinut se pastreaza deoparte, urmand ca planta ramasa dupa filtrare sa se fiarba in jumatate de litru de apa, timp de 5 minute. Se lasa la racit, apoi se filtreaza.

Citește și:

La final, cele doua extracte se amesteca, obtinandu-se aproximativ 1 litru de infuzie, care poate fi folosita cu succes in tratamentul unor afectiuni sau boli.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: alicjane, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.