Daca pana acum nu obisnuiati sa consumati sfecla rosie, nutritionistii ne recomanda ca este cazul sa introduceti acest aliment in alimentatia voastra zilnica.

Sfecla rosie, o mina de aur pentru sanatatea sangelui si a creierului

Sfecla rosie controleaza nivelul glucozei, virilitatea, ajuta la pierderea in greutate si multe altele.

1. Sfecla rosie este un izvor nesecat de nitrati, care, atunci cand consumati, se preschimba intr-un gaz numit oxid de azot. Ambele ajuta la largirea arterelor si micsorarea pulsului. Specialistii au observat ca sfecla rosie asigura buna functionare a sistemului nostru circulator.

2. Reduce nivelul de colesterol rau si previne formarea placii. Sfecla rosie contine fibre solubile, flavonoizi si betacianina. Betacianina este elementul component al sfeclei rosii care-i ofera acesteia culoarea rosie si mirosul sau specific. Ajuta la diminuarea colesterolului si nu permite stocarea acestuia pe peretii arterelor. In felul acesta ne protejeaza de eventuale atacuri de cord si accidente vasculare.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

8 trucuri pentru un stil de viata sanatos
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta