Sfecla rosie este aur pentru sanatate.
Daca pana acum nu obisnuiati sa consumati sfecla rosie, nutritionistii ne recomanda ca este cazul sa introduceti acest aliment in alimentatia voastra zilnica.
Sfecla rosie controleaza nivelul glucozei, virilitatea, ajuta la pierderea in greutate si multe altele.
1. Sfecla rosie este un izvor nesecat de nitrati, care, atunci cand consumati, se preschimba intr-un gaz numit oxid de azot. Ambele ajuta la largirea arterelor si micsorarea pulsului. Specialistii au observat ca sfecla rosie asigura buna functionare a sistemului nostru circulator.
2. Reduce nivelul de colesterol rau si previne formarea placii. Sfecla rosie contine fibre solubile, flavonoizi si betacianina. Betacianina este elementul component al sfeclei rosii care-i ofera acesteia culoarea rosie si mirosul sau specific. Ajuta la diminuarea colesterolului si nu permite stocarea acestuia pe peretii arterelor. In felul acesta ne protejeaza de eventuale atacuri de cord si accidente vasculare.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 10 semne subtile că cineva a trecut prin multe – chiar dacă pare că e bine
- Karpatia Horse Show 2025 – un eveniment al eleganței, sportului, adrenalinei și spectacolului ecvestru
- Ai fost rănită? Ai încredere, Universul îți pregătește ceva mai bun. 10 Lecții dure ale Karmei
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock