Kudika
28 Martie 2017

Feniculul, planta magica, vindecatoare, cu gust dulce, inrudita cu patrunjelul, morcovul si mraarul, este folosita ca ingredient in retete si ca planta medicinala de sute de ani.

Feniculul, pe langa gustul deosebit confera o sursa inegalabila de vitamina C, vitamina A, antioxidanti, potasiu, acid folic si fibre.

Cum sa ai un stil de viata sanatos

Fructele de fenicul, in afara de valoarea lor fitoterapeutica, reprezinta si un foarte apreciat condiment. Ele contin 2-7% ulei volatil format din anetol, transanetol si cisanetol, limonen, alfa-pinen, fencona, metilcarvicol, extragol; lipide, aleurona, derivati cumarinici, flavonoide (cvercitin, camferoglicozid, flavonol-3-glucuronid), zaharuri, substante minerale, mucilagii, stigmasterina.

Teoretic, toata planta este comestibila. Frunzele sale aromatizeaza salatele sau sunt utilizate ca ingredient pentru sosuri. Tulpina si bulbul, in afara de salate, pot fi consumate alaturi de branza. Depinde insa de specie.

Grecii l-au considerat ca pe un medicament, dar si ca produs alimentar, iar romanii l-au apreciat mai mult ca pe un condiment. De asemenea, ei au facut un extract de fenicul pentru a trata boli oculare, in special cataractele.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker Shutterstock

9 Sfaturi de Aur pentru o viata sanatoasa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta