Cand ne gandim la primavara facem asocierea cu verde, proaspat si aromat. Sa luam spre exemplu urzicile, planta din care se pot gati mancaruri gustoase, dar si foarte sanatoase. Este o planta erbacee care creste in zone cultivate sau pe santuri, in paduri sau in zone cu pamant gras unde au fost stane de oi.

Cum deosebeşti roşiile româneşti de cele de import

Frunzele emana acid formic, care in contact cu pielea produce usturime. De la urzica sunt folosite de regula frunzele foarte tinere. Urzica are multe indicatii terapeutice, in afectiuni de tip reumatismal, metabolice, guta sau litiaza renala. Potrivit unor studii stiintifice, radacinile pot fi folosite drept leac pentru hipertrofia benigna de prostata, precum si pentru alergii.

Din frunzele de urzica se poate gati atat ciorba, dar se poate prepara un piure delicios in genul spanacului.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Julia Sudnitskaya, Shutterstock

Care este cel mai sanatos aliment din lume?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta