Setari Cookie-uri

Tipuri de foame. Sfaturile unui naturopat ca sa le faci fata

Tipuri de foame sunt multe, insa numai unul are legatura cu o nevoie fiziologica. Celelalte se refera la o foame falsa, care este mai degraba a sufletului decat a stomactului. Afla cum sa le faci fata, ca sa te simti bine.

Foamea – acea senzatie care porneste din stomac, provoaca dureri si iti scade nivelul de energie, amintindu-ti ca e momentul sa te alimentezi. Psihologic, foamea este un mecanism de aparare cauzat de hormonii care pregatesc corpul pentru digestie si transmit creierului motivatia de a pleca in cautarea hranei. Foamea e neplacuta tocmai pentru ca trebuie remediata rapid.

Dar cat de des ti-e foame, de fapt? Multi nutritionisti recomanda sa mananci la fiecare trei ore. Suntem invatati sa avem trei mese pe zi inca din copilarie, cand ni se impune un program de activitati si ritualuri.

Impulsul psihologic de a manca, a ti se face foame si a manca din nou e controlat de grelina, care este hormonul foamei, si de leptina, care este hormonul satietatii. Insa acest ciclu simplu s-a complicat din cauza asocierilor de alimente.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Citește și:

foto interior si prima pagina: RossHelen Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.