Setari Cookie-uri

5 Intrebari pe care sa ti le pui cand te simti la pamant

Cand a fost ultima data cand te-ai trezit cu zambetul pe buze, pregatita pentru o zi fantastica, in care sa simti ca poti muta muntii astfel incat visurile tale sa devina realitate? Cand ai pierdut acele sentimente? Si de ce?

Daca nu stii, ei bine afla ca nu esti singura. Se intampla cu oricine la un moment dat sau altul. In centrul acestei pierderi de impuls este presiunea ca ar trebui sa fii motivata tot timpul. Daca nu te simti inspirata, te simti ciudat. Te intrebi "Ce este in neregula cu mine?", "De ce nu pot face nimic?".

Insa tocmai presiunea si vinovatia au pus capat creativitatii. Trebuie sa recunoastem ca viata este ciclica si ca exista sezoane pentru orice situatie. Daca ai obiective clar definite, este posibil sa fii nevoita sa treci prin anumite etape. Pe de alta parte, daca te simti coplesita sau nesigura de ce faci ar fi cazul sa faci un pas inapoi si sa reevaluezi situatia. Daca esti in acel loc al indoielii, ar trebui sa iti pui urmatoarele intrebari:

1. Ma simt ciudat pentru ca dorintele mele nu pot fi implinite?

Motivul principal pentru care pierdem motivatia este ca ceea ce dorim nu se intampla la fel de repede cum am dori. In loc sa te simti furioasa pentru ca lucrurile nu ies asa cum iti doresti, concentreaza-te asupra modului in care iti doresti sa te simti. Intelege care sunt lucrurile care te fac sa te simti asa. Nu astepta ca altcineva sa iti ofere o mana de ajutor, puterea este in tine.

Citește și:

2. Ce am invatat nou astazi?

Incearca sa inveti ceva nou in fiecare zi. Mintea si sanatatea sunt cele mai pretioase resurse care ti-au fost oferite. Este important sa iti pastrezi mintea ascutita. Citeste o carte. Invata o limba nou. Dezvolta-ti vocabularul. Afla ceva nou pe care il consideri interesant sau util. Incetezi sa cresti dupa ce nu mai inveti. Invatarea nu este niciodata o pierdere de timp. Cu siguranta va aduce mari beneficii.

3. Am grija de mine?

Lipsa motivatiei poate fi un semn ca ti-ai daruit timpul tau altora. Concentreaza-te mai mult pe propria persoana. Fa o baie cu spuma, mergi la masaj, mediteaza. Aceste mici acte vor avea rezultate frumoase intr-un timp destul de scurt.

4. Ma compar cu alte persoane?

Aceasta capcana a comparatiei te va scoate de pe calea si scopul care sunt destinate special pentru tine. In loc sa te compari, priveste in sufletul tau. Concentreaza-te pe propria calatorie. Concentreaza-te pe ce trebuie sa faci, pe prezent. Este singura cale de urmat.

Citește și:

5. Ma multumesc cu viata mea?

Fii multumita de ceea ce ai. Construieste-ti fericirea cu ambitie. Invata sa ai obiective si sa depui eforturi pentru a vedea rezultate. Insa fii multumita cu lucrurile pe care deja le ai in viata ta.

foto interior si prima pagina: Iam_Anupong Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.