Socata este una dintre bauturile racoritoare ale copilariei. Mai jos gasiti o reteta simpla pentru aceasta bautura minunata. Merita din plin sa o consumati.

Ce se intampla cand renunti la bauturile carbogazoase dietetice?

Socul este o planta amara, iute si racoritoare. Scade temperatura, reduce inflamatiile, calmeaza iritatiile si are proprietati diuretice.

Pentru a prepara socata aveti nevoie de 10 flori mari de soc (cam cat palma), 10 litri de apa, 3 lamai, 1 kg de zahar (daca vreti mai dulce puteti pune chiar si 1,25 kg) si 10 boabe de orez, pentru fermentatie.

Mod de preparare: cele zece flori de soc se pun intr-un borcan, se adauga apa si lamaile taiate felii.

Ar fi bine ca la doua dintre lamai sa indepartati coaja galbena, caci da prea multa amareala.

Mai multe detalii pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: nada54, Shutterstock

Bauturi vindecatoare: sucuri, ceaiuri, supe si nectare
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: