Setari Cookie-uri

5 Sfaturi practice ca sa iti faci timp pentru orice

Nu mai am timp pentru anumite lucruri, nu pentru ca am devenit aroganta, ci pur si simplu pentru ca am ajuns intr-un punct in viata mea in care nu vreau sa pierd mai mult timp cu lucruri care ma nemultumesc sau ma dor. Nu am timp nici pentru cinism, critici excesive si rugaminti mincinoase.

Invatam zilnic cum sa numaram secundele, minutele, orele, zilele, anii, dar nimeni nu ne explica exact cat valoreaza o clipa.

In aceasta lume frumoasa avem atat de multe lucruri de invatat, locuri de explorat, aventuri de trait si oameni de intalnit. Insa cum ne putem face timp cand suntem deja atat de ocupati?

Am gasit pe Brightside cateva sfaturi utile pentru a ne organiza timpul mai eficient si a profita de fiecare ora, zi, saptamana sau luna.

1. Scrie-ti toate planurile si obiectivele zilnice chiar daca esti convinsa ca nu vei uita de ele

Incearca sa faci o lista cu sarcinile zilnice obisnuite, cartile pe care vrei sa le citesti, filmele pe care vrei sa le vezi, proiectele pe care vrei sa le incepi, treburile casnice pe care trebuie sa le faci si asa mai departe.

Crearea unei liste este un obicei simplu si foarte util deoarece te va ajuta sa iti planifici ziua si sa te asiguri ca nu pierzi nicio activitate importanta.

Citește și:

2. Foloseste "timpul mort" inteligent

"Timpul mort" este perioada de timp dintre taskurile tale: calatoriile cu trenul, asteptarea la cozi, timpul petrecut in metrou cand mergi la munca, asteptarea unui prieten care intarzie. Nu pierde timpul stand pe social media sau jucand un joc pe telefon. In schimb, foloseste acest timp mort pentru a citi o carte interesanta, pentru a scrie un mail, pentru a gasi o solutie la o problema cu care te confrunti.

3. Noteaza tot ce faci in timpul zilei

Iti propun acest mic experiment: ia o agenda si seara scrie tot ce faci in timpul zilei si cat dureaza fiecare lucru pe care il faci. O descriere detaliata a vietii de zi cu zi te va ajuta sa intelegi cat de pretios este un minut. Probabil ca vei fi surprinsa sa descoperi cat timp pierzi pe activitati care nu te ajuta sa iti atingi obiectivele (cum ar fi navigarea pe internet).

Citește și:

4. Scapa de lene

Unele activitati nu dureaza mai mult de 15 minute pentru a fi finalizate. Fa o lista cu acestea si taie una cate una pe masura ce te ocupi de ele.

5. Relaxeaza-te in mod regulat, nu doar atunci cand te simti epuizata.

In mod ideal, ar trebui sa faci o pauza de 10 minute pentru fiecare 50 de minute de munca si sa ai o zi libera o data pe saptamana. Astfel, te vei simti mai putin obosita si vei avea timp si de tine.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.