Gustul delicios al fisticului se asemuie cu aroma miezului de nuca, insa uimeste cu proprietatile nutritive puternice.

Folosit atat in deserturi, cat si in feluri de mancare principale sau ca gustare, fisticul este una dintre optiunile cele mai sanatoase. Ajuta la controlul greutatii corporale si scade riscul aparitiei bolilor cardiace.

Valoarea nutritiva

Fisticul contine putine calorii, insa mult potasiu si vitamina K. Astfel, o portie de 30 de grame de fistic uscat si prajit contine 160 de calorii, 6 grame de proteine, 3 grame de fibre si 15 grame de grasime, dintre care doar 2 grame de grasimi saturate. De asemenea, va ofera 25% din valoarea zilnica de vitamina B, 10% din valoarea zilnica de magneziu si 6,15% din valoarea zilnica recomandata de tiamina si fosfor.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: SMarina Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: