Setari Cookie-uri

4 Lectii de viata minunate de la Rumi

Studiaza-ma cat vrei, nu ma vei cunoaste pentru ca sunt intr-o suta de feluri diferite fata de ceea ce ai putea vedea. Pune-te in spatele ochilor mei si priveste-ma asa cum m-as privi eu pentru ca am ales sa locuiesc intr-un loc in care nu ma poti vedea.

"Cand treci printr-o perioada dificila, cand totul pare ca ti se opune, cand simti ca nu mai poti rezista nici macar un minut, niciodata nu renunta. Pentru ca atunci este momentul cand viata isi va schimba cursul"

Jalal ad-Din Muhammad Balkhi, cunoscut si sub numele de Rumi, a fost un poet persan, jurist, teologi si maestru Sufi care a scris unele dintre cele mai frumoase si mai profunde sfaturi si lectii care au fost scrise vreodata.

Cuvintele lui Rumi inspira oameni din intreaga lume, ajungand la nivelul sufletului. Acestea ne pot ajuta sa intelegem adevarurile vietii, sa descoperim misterele inimii noastre. Putem citi aceeasi poezie de o suta de ori si de fiecare data vom avea o alta viziune asupra acesteia.

Iata care sunt cele mai importante lectii de viata oferite de Rumi:

1. Opreste-te din a actiona fara pic de semnificatie. Tu esti universul in continua miscare

Indoiala de sine este unul dintre motivele majore pentru care nu ne indeplinim visurile. Nu stim cum Universul poate transforma visul nostru in realitate, insa treaba noastra nu este sa ne ingrijoram cum o va face, treaba noastra este sa visam cat mai mult si sa credem fara o umbra de indoiala ca totul va fi asa cum ne dorim si ca visurile noastre vor deveni realitate. Cand credem cu adevarat ca suntem o parte a universului divin si suntem capabili de orice, vom inceta sa fim blocati in micile lucruri. Vom intelege pe deplin potentialul nostru si vom trai o viata fericita si frumoasa.

Citește și:

2. Nu renunta la ceea ce iubesti

Iubind ceea ce faci si a face ceea ce iubesti este combustibilul care te tine fericit. Vorbeste cu o persoana care este blocata intr-un loc de munca pe care nu il iubesti si vei intelege ce vreau sa spun. Indiferent de locul de munca sau pozitia pe care o ai, aminteste-ti ca exista mereu speranta si ca ceea ce iti place in cele din urma va fi ceea ce vei face. Nu permite niciodata ca aceste visuri sa moara in molozul presiunilor sociale. Cand te ghidezi dupa ceea ce iubesti, vei reusi intotdeauna sa ai succes si sa fii fericit.

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.