Pentru ca toata lumea sa fie fericita, nivelul de stres al fiecarei persoane trebuie sa fie cat mai mic cu putinta. Cand lucrurile se complica la locul de munca, la scoala sau in viata personala, putem folosi sfaturi, trucuri si tehnici pentru a ne relaxa si a ne linisti.

3 Melodii care îți vor relaxa sufletul și îți vor aduce liniște și pace în viața ta

Terapiile cu sunet sunt unele dintre cele mai populare metode de relaxare si restabilire a sanatatii. De secole, culturile indigene au folosit muzica pentru a imbunatati starea de bine si sanatatea sufleteasca.

Acum, neurologii din Marea Britanie marturisesc ca au gasit cea mai buna melodie pentru relaxare, spunand ca aceasta reduce anxietatea cu pana la 65%. Studiul a fost efectuat asupra participantilor care au incercat sa rezolve puzzle-uri dificile cat mai repede posibil in timp ce erau conectati la senzori. Puzzle-urile au indus un anumit nivel de stres, iar participantii au ascultat melodii diferite, in timp ce cercetatorii au masurat activitatea creierului, precum si starile fiziologice (ritmul cardiac, tensiunea arteriala si rata de respiratie).

Potrivit doctorului David Lewis-Hodgson de la Mindlab International, care a facut acest studiu, melodia de mai jos a produs o stare de relaxare mai mare decat orice alta piesa testata pana in prezent. De fapt, ascultarea acestei melodii reduce anxietatea cu pana la 65%.

Este atat de eficienta incat este periculos sa o ascultam in timp ce conducem.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

foto interior si prima pagina: captura Youtube

Melodia care iti da putere sa mergi mai departe
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta