Ce este fericirea? Un concept abstract sau o stare de a fi care depinde doar de noi insine si care poate fi atinsa? In cartea sa, Get Glad, autorul american Harry Hoover explica cum a ajuns sa creada in a doua varianta de raspuns.

foto interior si prima pagina: sippakorn, Shutterstock

Primul pas pentru a-si lua fericirea in propriile maini a fost sa renunte la cateva atitudini negative. Iata care sunt cele sapte obiceiuri care te impiedica sa fii fericita.

1. Iti faci prea multe griji.

Cred ca acesta este motivul care te impiedica sa fii fericita. Grijile nu rezolva problemele, ba din contra. Atunci cand iti faci griji, ii permiti problemei sau situatiei sa te controleze. Oamenii fericiti sunt imnuni la griji, Chiar daca le simt, refuza sa le traiasca sau le dea atentie. Mai mult decat atat, majoritatea lucurilor grave sau rele pe care ti le imaginezi, nu se intampla niciodata.

2. Lipsa concentrarii.

Oamenii care nu se concentreaza asupra a ceea ce au de indeplinit si lasa mintea sa umble le permit emotiilor negative sa ii controleze. Cei care traiesc in prezent si se concentreaza pe ceea ce au de facut sunt mai fericiti.

3. Incapacitatea de a-ti asuma responsabolitatea pentru propria ta viata.

Oamenii nefericiti tind sa se perceapa ca fiind victime, sa creada ca viata este dificila si ca nu o pot controla. In loc sa caute solutii, se plang de cat de nedreapta este soarta.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: