Setari Cookie-uri

7 Obiceiuri care stau in calea fericirii tale

Ce este fericirea? Un concept abstract sau o stare de a fi care depinde doar de noi insine si care poate fi atinsa? In cartea sa, Get Glad, autorul american Harry Hoover explica cum a ajuns sa creada in a doua varianta de raspuns.

4. Convingerea ca posesiunile materiale aduc fericirea.

Traim intr-o societate bazata pe ideea ca obiectele ne aduc fericirea. Insa achizitionarea unei masini, a unei case sau a unei perechi noi de pantofi iti dau o placere temporara valabila doar pana cand apare ceva nou. Fericirea deriva din experientele si conexiunile pe care le stabilim cu ceilalti oameni.

5. Faptul ca te compari tot timpul cu altii.

Atunci cand consideri ca cineva are mai mult sau mai bun decat ai tu, iti sabotezi sansele de a fi fericita. O persoana fericita se bucura de implinirile celorlalti, privindu-le ca pe un semn ca si ea, la randul ei, le poate atinge.

6. Cautarea perfectiunii.

Sa incerci sa controlezi totul si sa fii perfecta- asa cum se asteapta altii, esteo reteta sigura spre nefericire. Viata este o calatorie catre noi insine, un prilej de a evolua. Persoanele fericite se bucura de fiecare pas facut, chiar si atunci cand este unul marunt.

Citește și:

7. Nu te placi.

Daca tu nu te placi pe tine, cum vrei ca altii sa te placa? Atunci cand te critici pentru fiecare mica greseala sau pentru felul in care arati, nu mai ai timp sa te concentrezi asupra calitatilor tale.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.